Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Σήμερα η παρέμβαση για τις απολύσεις

Στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου

Σήμερα πραγματοποιείται η παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) που διοργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, στις 4 το απόγευμα. Το συνδικάτο καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και το οποίο η εργοδοσία έχει ανακοινώσει ότι κλείνει οριστικά στις 15 του Δεκέμβρη.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται καθώς το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στον κλάδο είναι ιδιαίτερα αρνητικές, με τις απολύσεις να αυξάνονται δραματικά και επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες έκλεισε το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21», ενώ σειρά παίρνει το ξενοδοχείο «Εσπέρια». Οι εργοδότες των δυο ξενοδοχείων επικαλέστηκαν τα υψηλά μισθώματα (τα δυο κτίρια ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία). Οπως άλλωστε σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το συνδικάτο, «το προσωρινό ή οριστικό κλείσιμο πολλών ξενοδοχείων, ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης σε όφελος των μονοπωλίων, που προκάλεσε και τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας».

Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση ώστε «καμία απόλυση να μην περάσει. Πληρώσαμε τα κέρδη τους δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ