Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις

Με αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο από τον Γιάννη Μπέζο, ξεκινά η «Αλλη Διάσταση», μια σειρά εκδηλώσεων που καθιέρωσε το Εθνικό Θέατρο, αύριο (12/11, 12μ., αίθουσα εκδηλώσεων). Για πέντε Παρασκευές, μετά τη λήξη των παραστάσεων, το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. Ο Γιάννης Μπέζος, η Ελένη Κοκκίδου, ο Αγγελος Παπαδημητρίου, η Μαριάνθη Σοντάκη και η ομάδα Oper(o) παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια που επιλέγουν οι ίδιοι και προσκαλούν το κοινό σε ευχάριστες βραδιές. Είσοδος: 10 ευρώ.

  • Ο Δημήτρης Κώτσικας - δάσκαλος του κλαρίνου στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και δημιουργός των «Χάλκινων της Κοζάνης», εμφανίζεται με τη στεριανή κομπανία του, αύριο (10.30μμ), στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, 210.9270.628). Μια μουσική περιδιάβαση στη στεριανή παράδοση (Μοριάς και Ρούμελη, Θεσσαλία, Ηπειρος, Μακεδονία, Θράκη), με τσάμικα, καλαματιανά, μπεράτια κ.ά. Ερμηνεύουν: Λάζαρος Τσαμπάς (τραγούδι), Κωστής Καλαϊτζάκης (λαούτο, τραγούδι). Στον ίδιο χώρο το Σάββατο (10.30μ.μ.), το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» παρουσιάζει ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια.
  • Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο συνθέτης και βιρτουόζος μουσικός Στάμος Σέμσης παρουσιάζουν τη δισκογραφική συνεργασία τους «Ο Τζον Τζον ζει», αύριο και το Σάββατο, «Διπλα στο ποταμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, 210.2610.444). Μαζί τους, αύριο οι Παύλος Παυλίδης, Δήμητρα Ματσούκα και το Σάββατο οι Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ