Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Δίωρη στάση εργασίας, από 7 έως 9 μ.μ., κήρυξε για σήμερα, Παρασκευή, στο κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου 21 στην Καστέλα ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, «το προηγούμενο διάστημα το ΔΣ του σωματείου μας προχώρησε σε συνάντηση με την εργοδοσία προκειμένου να λυθούν σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στα καταστήματα "ΑΒ Βασιλόπουλος" και που θίγουν τα βασικά εργασιακά μας δικαιώματα. Τα κυριότερα από αυτά ήταν: Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ελλείμματα των ταμείων, κάτι που είναι παράνομο. Ο εργαζόμενος όταν χτυπά κάρτα ότι τελειώνει την εργασία του, να αποχωρεί και όχι να συνεχίζει να δουλεύει παράνομα και απλήρωτα. Η άσχημη συμπεριφορά από πλευράς διεύθυνσης προς τους εργαζόμενους να σταματήσει άμεσα».

«Αν και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, τονίζεται στην ανακοίνωση, μας διαβεβαίωσαν ότι όλα τα παραπάνω άμεσα θα λυθούν, τελικά τίποτα δε λύθηκε. Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει την επιχείρηση πως σε καμιά περίπτωση δε θα κάνουμε πίσω σε αυτά που δικαιούμαστε. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε με κάθε τρόπο ώστε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας».

«Ο αγώνας μας, καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι να νικήσουμε. Με τη συλλογική μας δράση μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας. Μόνο η ενότητα των συναδέλφων μπορεί να έχει αποτελέσματα σε οποιαδήποτε επίθεση δέχονται οι εργαζόμενοι. Μόνο η οργανωμένη πάλη και η συσπείρωση στο σωματείο μπορεί να έχει αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ