Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Σύσκεψη σήμερα για τα οξυμένα προβλήματα

Στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ

Η οργάνωση της πάλης για την προστασία των ανέργων είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 π.μ,. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, η Επιτροπή ανέργων ναυτεργατών, που έχει συγκροτηθεί από τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση, διεκδικώντας την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ επισημαίνουν πως «η κατάσταση με τους άνεργους ναυτεργάτες έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις που τους φέρνει σε απόγνωση». Χαρακτηριστικά αναφέρουν την περίπτωση ναυτεργάτη, ο οποίος, είναι 9 μήνες άνεργος, χωρίς επίδομα και καμία άλλη προνοιακή υποστήριξη, με 9 έτη θαλάσσια υπηρεσία, αναγκασμένος να δουλεύει ανασφάλιστος από το 2004 - 2009 σε σκάφη υπερατλαντικής αλιείας. Η σύζυγός του είναι καρκινοπαθής, έχει ανήλικο παιδί και η ΔΕΗ από τις 3 Νοέμβρη του έκοψε την ηλεκτροδότηση.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν «άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι του άνεργου συναδέλφου. Να καλυφθεί από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας της Εστίας Ναυτικών με έκτακτο προνοιακό επίδομα για να καλυφθούν οι ανάγκες του. Να αναθεωρηθεί το βιβλιάριο υγείας του Οίκου Ναύτη και να είναι σε ισχύ, να ναυτολογηθεί από το ΓΕΝΕ κατά προτεραιότητα ως Μηχανοδηγός Α'».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ