Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ
Διογκώνονται με 6,7 εκατ. ευρώ τη μέρα

Στο 1,5 δισ. ευρώ τα «φέσια» στο 9μηνο

Με ρυθμό που φτάνει στα 6,7 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα τρέχουν οι ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές. Τα φέσια που καταγράφηκαν στις λίστες της «Τειρεσίας ΑΕ», για το 9μηνο Γενάρη με Σεπτέμβρη του 2010, έφτασαν σε 1,5 δισ. ευρώ και αυτό παρά τη συνεχιζόμενη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας και των δοσοληψιών, παρά και τα μέτρα κατευνασμού και αποτροπής από την πλευρά και των τραπεζών.

Τα ακόμη χειρότερα έχουν να αντιμετωπίσουν τα υπερδανεισμένα λαϊκά νοικοκυριά, τα θύματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που τροφοδότησαν την κερδοφορία του τραπεζικού κεφαλαίου. Τα δάνεια των νοικοκυριών που οι τραπεζίτες βγάζουν καθημερινά στο «κόκκινο» - σε καθυστέρηση από τρεις μήνες και πάνω - συνεχίζουν σε τροχιά ραγδαίας επιδείνωσης, πολύ πάνω από τα 11 δισ. ευρώ που καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (Δεκέμβρης 2009). Είναι ολοφάνερο το γεγονός ότι οι προκλητικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα του ευρωσυστήματος, ο πακτωλός με τις κρατικές και διακρατικές ενισχύσεις πάνε αποκλειστικά στις ανάγκες της πλουτοκρατίας και των τραπεζών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (9μηνο 2010) από την «Τειρεσίας ΑΕ»:

Ακάλυπτες επιταγές: Εφτασαν σε 1,32 δισ. ευρώ (από 2,4 δισ. ευρώ στο περσινό 9μηνο) με υποχώρηση 45%. Ο αριθμός τεμαχίων που «σφραγίστηκε» από τις τράπεζες ξεπέρασε τις 143.000.

Απλήρωτες συναλλαγματικές: Διαμορφώθηκαν σε 167,7 εκατ. ευρώ (από 184,1 εκατ. ευρώ) και ο αριθμός τεμαχίων προσέγγισε τις 168.000.

Τα συνολικά φέσια στο 9μηνο ξεπέρασαν και το 1,5 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ