Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Αμεση απάντηση των εργατών στις απολύσεις

Οταν έμαθαν για τη νέα απόλυση, παράτησαν τις δουλειές τους κι έκαναν συνέλευση

Εργαζόμενη που βρίσκεται τέσσερα χρόνια πριν την συνταξιοδότηση απέλυσε χτες η εργοδοσία της επιχείρησης «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην περιοχή του Ταύρου. Η νέα αυτή απόλυση ανεβάζει στις 85 συνολικά τις απολύσεις στα «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» σε όλη τη χώρα.

Η εργοδοσία πήρε όμως χτες άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους στο κατάστημα που σταμάτησαν επιτόπου τη δουλειά και κάλεσαν το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο χώρο για να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και στις απολύσεις. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αμέσως εκπρόσωποι του κλαδικού τους σωματείου, της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής αλλά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση μέσα στην επιχείρηση όπου οι εργαζόμενοι μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο αποφάσισαν την πραγματοποίηση σήμερα 4ωρης στάσης εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) στην Αθήνα και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο κατάστημα του Ταύρου.

Οπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές, στέλεχος της εταιρείας ζήτησε οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ να αποχωρήσουν αμέσως από το κατάστημα γεγονός που δείχνει και το φόβο της εργοδοσίας απέναντι στις ταξικές δυνάμεις και στη δύναμη της οργάνωσης του αγώνα. Αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που πρέπει να ατσαλώσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, να τους συσπειρώσει στα ταξικά τους συνδικάτα και στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ