Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Να μην εκδοθεί ο Χιλιανός κομμουνιστής

Σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής για την άμεση απελευθέρωση του μέλους του Μανουέλ Ολάτε Σέσπεδες, που παραμένει κρατούμενος από τις αρχές του μήνα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Σαντιάγο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το KKE καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη σύλληψη και κράτηση από τις αρχές της Χιλής του Manuel Olate Cespedes, μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής, καθώς και την πρόθεσή τους να τον εκδώσουν στην Κολομβία μετά από αίτημα της αντιδραστικής της κυβέρνησης με την κατηγορία ότι έχει σχέσεις με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - FARC και είναι "τρομοκράτης". Η σύλληψη και η απειλή παράδοσης του Manuel Olate Cespedes στις αρχές άλλου κράτους είναι μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια συνολικά για τα δικαιώματα του χιλιανού λαού. Και μάλιστα η παράδοσή του σε ένα κράτος που μονίμως παραβιάζει βάναυσα τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, ευθύνεται για χιλιάδες δολοφονίες, βασανισμούς και εξαφανίσεις αγωνιστών θα είναι πράξη εγκληματική.

Εντάσσεται σε μια αντικομμουνιστική επιχείρηση που έχει εξαπολυθεί σε Αμερική και Ευρώπη στη βάση κατασκευασμένων "στοιχείων" του κολομβιανού καθεστώτος, με στόχο την ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών και των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, του εργατικού λαϊκού κινήματος και της διεθνιστικής αλληλεγγύης τους, των μορφών πάλης που επιλέγουν οι λαοί.

Αποτελεί ωμή κρατική επίθεση σε βάρος του ΚΚ Χιλής, που για πρώτη φορά μετά τη χούντα του Πινοσέτ εκπροσωπείται στη Βουλή και οδεύει προς το 24ο Συνέδριό του το Δεκέμβρη, προμηνύει νέα αντικομμουνιστικά μέτρα και διώξεις.

Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τις εκατοντάδες προσωπικότητες και οργανώσεις της Χιλής που απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Manuel Olate Cespedes. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις αρχές της Χιλής την παύση κάθε δίωξης ενάντιά του και την απόρριψη κάθε αιτήματος για έκδοσή του στην Κολομβία ή άλλη χώρα. Να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική δράση και έκφραση των κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ