Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να αποδοθούν ευθύνες

Παρέμβαση του ΚΚΕ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε στη «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών στον εργοδότη, αλλά και της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», όπου πρόσφατα σημειώθηκε ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Γ. Πατάκης, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση, σημειώνεται: «Κι άλλος ένας εργάτης νεκρός στη "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" στο Βόλο. Θύμα της εγκληματικής πολιτικής και πρακτικής της κυβέρνησης που τρέφει την αχαλίνωτη ασυδοσία των εργοδοτών, ο 22χρονος εργάτης Γ. Μπουκουβάλας, ο οποίος προστέθηκε στα άλλα τρία θύματα που υπήρξαν την τελευταία 10ετία στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Αγανακτισμένη η εργατική τάξη του Βόλου και οι φορείς της Μαγνησίας, απαιτούν να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλιάς των επιχειρήσεων του κ. Μάνεση, να αποδοθούν οι ευθύνες και να λειτουργήσουν οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας.

Δεν είναι δυνατόν σε μια επιχείρηση που είχε 18 σοβαρά εργατικά ατυχήματα, μεταξύ των οποίων τα τρία θανατηφόρα, οι εργαζόμενοι να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε καθεστώς τρόμου, εντατικοποίησης και χωρίς την απαιτούμενη εξειδίκευση, να γίνεται στη Βουλή σχετική Ερώτηση προς την κυβέρνηση και παρ' όλα αυτά, να μην παίρνει κανένα μέτρο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό: «Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στον εργοδότη; Τι μέτρα θα πάρει για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων ασφαλείας στους χώρους δουλιάς της συγκεκριμένης επιχείρησης»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ