Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προς αφανισμό μια γενιά κολυμβητών

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και του βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα στα κολυμβητήρια Εθνικό και Ποσειδώνιο, που κινδυνεύουν με διακοπή της λειτουργίας τους

Το Εθνικό και Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με τον βουλευτή Γιάννη Ζιώγα και συζήτησε με τον Νίκο Μυλώση από τη διοίκηση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο κολυμβητήρια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και σε διακοπή της λειτουργίας τους.

Αν και προσωρινά λύνεται το πρόβλημα της θέρμανσης των κολυμβητηρίων - η ΔΕΠΑ είχε διακόψει την παροχή φυσικού αερίου λόγω χρέους 440.000 ευρώ - η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει το ίδιο σοβαρή. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή του μισού της οφειλής προς τη ΔΕΠΑ μέχρι τέλη Νοέμβρη, ενώ το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί το Γενάρη του 2011. Υπάρχουν όμως και άλλες υποχρεώσεις προς ΕΥΑΘ και ΔΕΗ με λογαριασμούς που παραμένουν ανεξόφλητοι. Στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις, τότε είναι σίγουρο ότι 4.000 αθλητές στη Θεσσαλονίκη θα μείνουν χωρίς κολυμβητήρια. Οπως τονίστηκε στη συνάντηση, μια γενιά κολυμβητών μπορεί να χαθεί και πάνω από 200 προπονητές θα χάσουν τη δουλειά τους. Αναφέρθηκαν όμως και τα προβλήματα σωστής λειτουργίας και ασφάλειας που προκύπτουν με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού (μόνο 16 από τις 78 συνολικά οργανικές θέσεις έχουν πληρωθεί). Οπως τόνισε ο Γιάννης Ζιώγας, «εδώ μιλάμε για μια τραγική κατάσταση και είναι φανερό ότι τα δύο μεγάλα κολυμβητήρια της πόλης λειτουργούν χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια των λίγων εργαζομένων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε το λαό της πόλης να παλέψει για την εξασφάλιση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ