Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Νοικοκυρέματα» στην ΕΡΤ

Για ...νοικοκύρεμα στην κρατική ραδιοτηλεόραση και για «εξορθολογισμό» των οικονομικών της έκανε λόγο για ακόμη μία φορά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τ. Χυτήρης, ο οποίος βρέθηκε προχτές στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, υπό τη νέα του σύνθεση, με πρόεδρο τον Θ. Παπαγεωργίου και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χ. Ταγματάρχη.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣ, ο Τ. Χυτήρης ζήτησε να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις δαπάνες και «να τις ελέγχουμε και να τις συνυπολογίζουμε με το πρόγραμμά μας». Από την πλευρά του, ο Χ. Ταγματάρχης επανέλαβε ότι θα αναρτώνται στο διαδίκτυο το μηνιαίο κόστος των εκπομπών που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, οι συμβάσεις που θα συνάπτει η εταιρεία και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ομως, τόσο από τον υφυπουργό όσο από το διευθύνοντα σύμβουλο πουθενά δε γίνεται αναφορά στους συμβασιούχους εργαζόμενους της ΕΡΤ, των οποίων το μέλλον παραμένει «άγνωστο».

Στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ περιλαμβάνεται η έγκριση δαπάνης ύψους 263.849,40 ευρώ για την παραγωγή της μετάδοσης δύο ποδοσφαιρικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε βδομάδα από τις 18 Αυγούστου έως 31 Δεκέμβρη. Παράλληλα, ενέκρινε την προμήθεια 40 ενισχυτών, που θα είναι συμβατοί με την ψηφιακή τεχνολογία κόστους 109.649,50 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 23%) καθώς και την προμήθεια κεραιών για 25 πομπούς συνολικής δαπάνης 116.367 ευρώ. Αποφασίστηκε, επίσης, να ακυρωθεί η ανάθεση παραγωγής έξι 45λεπτων επεισοδίων της σειράς «Το απουσιολόγιο του χρόνου» στην εταιρεία «Porto Lanos Films».

  • Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων θα είναι το σημερινό πρόγραμμα της ΕΤ-1 και της ΝΕΤ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχουν στη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ