Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΓΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ιατρεία του ΙΚΑ

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Τη λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, με τις απαραίτητες υποδομές και πλήρη στελέχωση σε προσωπικό, ζήτησαν, με χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ενωσης Γυναικών - μέλος ΟΓΕ - και άλλων φορέων.

Να σημειωθεί ότι στις εργατικές κατοικίες όπου διαμένουν περίπου 500 οικογένειες, πηγαίνει μόνο μια φορά τη βδομάδα ένας γιατρός, ο οποίος έχει εντολή να γράφει κάθε φορά το πολύ 25 συνταγές, ενώ οι ανάγκες των κατοίκων είναι πολλαπλάσιες.

Στα πλαίσια της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του ΙΚΑ, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στη διοίκηση.

Γενικότερα, στο νομό η κατάσταση στα ιατρεία του ΙΚΑ, είναι τραγική, καθώς λείπουν πολλοί γιατροί, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν πολλά τμήματα. Στη Λάρισα π.χ. εδώ και τέσσερις μήνες έκλεισε το ακτινολογικό τμήμα του ΙΚΑ, στην αρχή λόγω βλάβης στα μηχανήματα και στη συνέχεια επειδή απουσιάζει, λόγω εγκυμοσύνης, η μόνη γιατρός ακτινολόγος που υπήρχε, χωρίς να αντικατασταθεί από άλλο γιατρό. Και τα άλλα τμήματα υπολειτουργούν - όπως π.χ. το αιματολογικό, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που φτάνουν καθημερινά στα ιατρεία του ΙΚΑ να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και τελικά να φεύγουν άπρακτοι. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και όσοι απευθύνονται στους γιατρούς του ΙΚΑ, για να τους γράψουν συνταγές με φάρμακα.

Στην Ξάνθη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων στο Νοσοκομείο Ξάνθης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών, αποκλείοντας για δύο ώρες τα ταμεία. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, να μην κλείσει το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ