Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διάχυση του πολέμου

ΜΙΡΑΝΣΑΧ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, από τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του γειτονικού Αφγανιστάν, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επιθέσεις που πλέον είναι καθημερινές και στοχεύουν στην κλιμάκωση του πολέμου στο Πακιστάν, ως «φυσική συνέχεια» του Αφγανιστάν, με στόχο τη δήθεν εξάλειψη των στρατοπέδων εκπαίδευσης των «Ταλιμπάν». Χτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη έβαλαν, για ακόμα μία φορά , στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι φερόμενοι ως «Ταλιμπάν», χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες να επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές.

Η πακιστανική αστυνομία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε δύο συλλήψεις υπόπτων για επιθέσεις αυτοκτονίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να παρουσιάσει φιλοϊμπεριαλιστικό έργο, μετά και τις επικρίσεις που δέχτηκε το Ισλαμαμπάντ από την Ουάσιγκτον, γιατί λόγω πλημμυρών εγκατέλειψε το «κυνήγι των Ταλιμπάν». Παράλληλα, τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν ήδη πάρει εντολές για πολεμικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στρώνοντας το έδαφος για το πλήρες άνοιγμα του πολεμικού μετώπου στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται η συζήτηση και οι αντιδράσεις όσον αφορά τη νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την εγκάθετη κυβέρνηση του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι ότι επιχείρησε να ακυρώσει τις εκλογές και αφού απέτυχε προσπαθεί τώρα να ασκήσει πιέσεις στις εκλογικές επιτροπές, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ