Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

ΣΚΟΠΙΑ.-- Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατούν οι σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες μετά την προχτεσινοβραδινή έφοδο της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού αντικυβερνητικού (και του πιο δημοφιλούς στη χώρα) τηλεοπτικού σταθμού «A1 ΤV» και τριών εφημερίδων που συστεγάζονται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα.

Η έφοδος των αστυνομικών, που έγινε στο όνομα ερευνών για τη διαλεύκανση πιθανής υπόθεσης οικονομικής απάτης και την πραγματοποίηση ελέγχου στα λογιστικά βιβλία για φοροδιαφυγή από την πλευρά της επιχείρησης, συνοδεύτηκαν από το σφράγισμα του κέντρου μηχανογράφησης και υπολογιστών του συγκροτήματος των ΜΜΕ, αλλά και από τη χτεσινή εμπόδιση της εισόδου των δημοσιογράφων στο κτίριο, με συνέπεια την αναστολή της σαββατιάτικης έκδοσης και την έντονη αντίδραση δημοσιογράφων. Το ίδιο βράδυ, χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συγκροτήματος του σταθμού Α1, ιδιοκτησίας Βέλιτζα Ράνκοβσκιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για παρεμβάσεις εις βάρος της ελευθεροτυπίας.

«Στην ουσία πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο από τη μεριά της κυβέρνησης και για εισβολή της αστυνομίας στον "Α1", με στόχο τον εκφοβισμό και τη φίμωση του σταθμού», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του σταθμού Νίκολα Τσαντίκοφσκι.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκρούεφσκι κατηγόρησε τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (που πριν λίγες μέρες ζήτησαν πρόωρες εκλογές κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ανικανότητα και διαφθορά) ότι σχεδιάζουν να προκαλέσουν νέες βίαιες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός πάλι κατηγόρησε πρόσφατα το σταθμό «A1» ότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της αντιπολίτευσης για να πλήξει την κυβέρνηση....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ