Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη

Κλιμάκια των τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ και των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας περιοδεύουν στα χωριά και στις επαρχίες, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια

Nα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, στις 15 Δεκέμβρη, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - τρόικας, κάλεσε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τους μικρομεσαίους αγρότες της Καρδίτσας, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Κοινά συλλαλητήρια θα γίνουν και στους άλλους τρεις νομούς της Θεσσαλίας, όπου τη μαχητική παρουσία της αγωνιζόμενης αγροτιάς θα σηματοδοτήσουν και τα τρακτέρ που θα φτάσουν από χωριά.

Οπως τόνισε ο Β. Μπούτας, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πάλης για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής, που στόχο έχει το ξεκλήρισμά τους και το πέρασμα της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά σημείωσε ότι κάθε χρόνο ξεκληρίζονται 20.000 αγροτικά νοικοκυριά και η ανεργία αυξάνεται συνεχώς - το ποσοστό της στην Καρδίτσα φτάνει στο 35% - ενώ δεν υπάρχει, πλέον, δυνατότητα για τους ξεκληρισμένους αγρότες να βρουν μια άλλη δουλειά.

Υπογράμμισε ότι επιβάλλεται κοινή αγωνιστική δράση με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης, για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και για ν' ανοίξει η προοπτική ριζικών ανατροπών και στο επίπεδο της εξουσίας, ώστε να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική, προς όφελος του λαού και υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών.

Ολο αυτό το διάστημα, κλιμάκια των τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ και των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, περιοδεύουν στα χωριά και στις επαρχίες της περιοχής, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ