Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Με αγώνες υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους

Νέα αγωνιστική κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας για το δικαίωμα στη δουλειά και την προστασία των ανέργων. Στο πλευρό τους, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Την απόφασή τους να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των ανέργων τους, διατράνωσαν και χτες οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με νέα μαχητική διαδήλωση έξω στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η νέα αγωνιστική κινητοποίηση των εργατών της Ζώνης, χτες κατέγραψε ένα καινούργιο ποιοτικά στοιχείο, που ήρθε να δώσει ώθηση στην πάλη τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ που για τα κέρδη των εφοπλιστών, των μονοπωλίων, επιστρατεύει τους εργάτες της θάλασσας, σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, καταδικάζει τους εργάτες στην ανεργία και την ανέχεια, μαραζώνει τη Ζώνη, ξεχαρβαλώνει τη ναυπηγική βιομηχανία και συνολικά τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Στο πλευρό τους είχαν τους ναυτεργάτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΣΝΩΝ, αντιπροσωπείες από άλλα ταξικά σωματεία της στεριάς συσπειρωμένα στο ΠΑΜΕ, νεολαίους από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι εργάτες της Ζώνης συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Ομόνοια, στα πλαίσια παύσης εργασιών που είχαν κηρύξει τα ταξικά τους συνδικάτα. Από εκεί προτάσσοντας το όπλο της εργατικής αλληλεγγύης και με τα συνθήματα «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» να αντηχούν στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν μαχητική πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας.

Με την πάλη τους οι εργατοτεχνίτες, συσπειρωμένοι σωματεία τους, κατάφεραν να ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα 29 Νοέμβρη, η σφράγιση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ όλων των ανέργων, χωρίς προϋποθέσεις, ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση και ανέφερε ότι ο αναπληρωτής δεσμεύτηκε να τους δώσει σήμερα απάντηση για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.200 ευρώ στους ανέργους, για να μπορέσουν τουλάχιστον να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση κάρτας στους ανέργους, ώστε να μην τους κόβονται ρεύμα και νερό και με την οποία θα τους εξασφαλίζεται απεριόριστος αριθμός διαδρομών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Σ. Πουλικόγιαννης ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί. Σήμερα, θα συνεδριάσουν τα σωματεία της Ζώνης για να αποφασίσουν νέα κινητοποίηση αυτή τη φορά στο ΥΘΥΝΑΛ, διεκδικώντας μέτρα για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ζώνης. Στο πλευρό των εργατών ήταν και η Ελ. Παντελάκη, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ