Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Να καταργηθεί η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

«Οχι» στην τρομοκράτηση των μαθητικών κινητοποιήσεων

Την πλήρη καταδίκη τους σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της και συνεχίστηκε και με επιστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στην οποία αναφέρεται ότι οι καταλήψεις των σχολείων συνιστούν αξιόποινες πράξεις από πλευράς μαθητών και γονέων, εξέφρασε η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομού Ηρακλείου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας είχε συνάντηση με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαρκάκη, του οποίου εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα στην εκπαίδευση και ειδικότερα στο Ηράκλειο και τα οποία όπως σημείωσαν, συνεχώς οξύνονται. Υποκινητής των μαθητικών κινητοποιήσεων όπως τόνισαν είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της τωρινής αλλά και της προηγούμενης και όχι οι μαθητές και οι γονείς που δικαιολογημένα διεκδικούν τα αυτονόητα. Του εξέφρασαν, επίσης, την αντίθεσή τους στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στην παρέμβαση του ιδίου, κάνοντάς του σαφές ότι θα αγωνιστούν μαζί με τα παιδιά τους για την κατάργησή της.

Από τη μεριά του, ο εισαγγελέας επέμεινε στις θέσεις του, αναφέροντας ότι αν δε σταματήσουν οι καταλήψεις μέχρι τη Δευτέρα (35 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στο νομό), από Τρίτη πρωί θα παρέμβει δυναμικά εφαρμόζοντας το νόμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Ομοσπονδία Γονέων τόνισε ότι στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών να διεκδικούν καλύτερη εκπαίδευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά «οφείλουμε να σεβόμαστε τις συλλογικές τους αποφάσεις και τον τρόπο που επιλέγουν τις διεκδικήσεις τους». «Οποιος νοιάζεται για την "ηρεμία" των σχολείων οφείλει να σταθεί πλάι στα παιδιά, να στηρίζει τα δικαιώματά τους, να καταδικάσει όσους τα καταπατούν. Οποιος πιστεύει ότι η "ηρεμία" θα εξασφαλιστεί με παρεμβάσεις της αστυνομίας και του εισαγγελέα, είναι γελασμένος γιατί καμία τέτοια παρέμβαση δεν θα τρομοκρατήσει»...

Κλείνοντας, απεύθυναν κάλεσμα προς όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς, να σταθούν πλάι στους μαθητές, να στηρίξουν τους αγώνες, να σταθούν εμπόδιο σε όποια μορφή βίας και τρομοκρατίας στα σχολεία, να διεκδικήσουν τη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία των αναγκών τους. Επίσης, κάλεσαν σε σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων, τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Καπετανάκειου σχολείου, με σκοπό την παραπέρα οργάνωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ