Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα

ΒΑΣΗ ΜΠΑΓΚΡΑΜ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην αμερικανική κατοχική βάση Μπαγκράμ, στο Αφγανιστάν, πραγματοποίησε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post». Ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε στο Αφγανιστάν για έξι περίπου ώρες και επρόκειτο να συναντηθεί με τον εγκάθετο Αφγανό Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση του ηθικού των στρατιωτών των δυνάμεων κατοχής.

Ο πόλεμος του Αφγανιστάν έχει μπει ήδη στο 10ο χρόνο των επιχειρήσεων και οι αποφάσεις περί δήθεν αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, συνοδεύονται από εντολές για κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των «Ταλιμπάν» προκειμένου να «δικαιωθεί» η ιμπεριαλιστική επίθεση και κατοχή στο Αφγανιστάν δείχνοντας «επιτυχίες». Την ίδια στιγμή οι κατοχικές δυνάμεις αίρουν έστω και τους περιορισμούς «προστασίας των αμάχων» καθώς «εμποδίζουν το έργο τους εναντίον των Ταλιμπάν», ενώ η εντατικοποίηση των συγκρούσεων έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερα θύματα αμάχους.

Παράλληλα, ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ανακοίνωσε «έρευνα» όσον αφορά το φόνο του κυβερνήτη της Χελμάντ Χατζί Ιμπραχίμ από ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις την περασμένη Δευτέρα, όταν πραγματοποίησαν επιδρομή στο σπίτι του.

Η εντατικοποίηση του πολέμου δεν πλήττει μόνο το Αφγανιστάν, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε ότι το Πακιστάν αποφάσισε να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις στις περιοχές των φυλών εναντίον «μαχητών των Ταλιμπάν», εναρμονιζόμενο με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, προκειμένου να συμβάλει στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ