Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές αφηγήσεις
  • «Σύνταγμα - Ομόνοια και...» είναι ο τίτλος της μουσικο-θεατρικής παράστασης του χορογράφου Δημήτρη Παπάζογλου και της ερμηνεύτριας Πένυς Ξενάκη, που παρουσιάζεται από σήμερα (10.30μμ), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), με τραγούδια - σταθμούς του 20ού αιώνα. Από το 1900 και τις οπερέτες της εποχής στα τραγούδια της ελληνικής επιθεώρησης και της παλιάς Αθήνας, στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου και τις τρυφερές μπαλάντες του Νέου Κύματος, έως τα κλασικά έντεχνα τραγούδια και τις σύγχρονες δημιουργίες αξιόλογων συνθετών. Η μουσική επιμέλεια - ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Σαλβάνου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη (2/1), με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
  • Στις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος), σήμερα (10.30μμ) το μουσικό «Ηχόμυθοι» παρουσιάζει με μουσική και αφήγηση (Βάσω Χατζημανωλάκη) το μύθο του Αϊ Βασίλη. Αύριο (10.30μμ) στον ίδιο χώρο, το συγκρότημα «Καρουζέλ» θα παρουσιάσει έντεχνη μουσική και τραγούδια, λόγια μουσική, παραδοσιακά από την Ελλάδα και Κ. Ιταλία και σύγχρονα τραγούδια από την Πορτογαλία, Αγγλία κ.α.
  • Σήμερα, στο «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125, Εξάρχεια) οι «Ανω Κάτω» παρουσιάζουν έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Αύριο, στον ίδιο χώρο ο Μιχάλης Ζαμπέτας με την παρέα του προσκαλεί σε μια βραδιά σμιλεμένη με τραγούδια του πατέρα του.
  • Πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου θα πλημμυρίσουν σήμερα το «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι), με την καλλιτεχνική φροντίδα του Βαγγέλη Κώτσου. Αύριο, εμφανίζονται οι «Συνωμότες» σε δικά τους κομμάτια και έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Τραγουδά ο Ανδρέας Θωμόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ