Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δεν έχει τέλος ο χαμός

Νεκρή η εργάτρια Ελευθερία Αναγνώστου

Τραγικό θάνατο βρήκε η εργάτρια Ελευθερία Αναγνώστου, ύστερα από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χαράματα Παρασκευής στη Λάρισα. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 6 π.μ. στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, όταν η Ελευθερία Αναγνώστου, που δούλευε σε συνεργείο καθαριότητας της εργολάβου Αικατερίνης Πάγγου, παρασύρθηκε από τρένο της γραμμής πάνω στις ράγες.

Το συνεργείο καθαριότητας που απασχολούσε συνολικά 5 άτομα και έχει αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του ΟΣΕ ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν περίπου 12 ώρες την ημέρα. Συγκεκριμένα μετά από 8 ώρες εξαντλητικής εργασίας στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου, η εργοδοσία τους ανάγκαζε να δουλεύουν και άλλες 4 ώρες στον ΟΣΕ.

Σε ανακοίνωσή του για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και επισημαίνει: «Είναι ένα από τα πολλά εργατικά ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα, τα οποία οφείλονται κυρίως στην εντατικοποίηση της εργασίας από την εργοδοσία. Με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, αφήνοντας ασύδοτους τους εργοδότες για να διευθετούν το πώς και πότε θα δουλεύουν, το πώς και πότε θ' αναπαύονται, καθώς επίσης το πώς και πότε θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, δημιουργούνται, δυστυχώς, τέτοιες καταστάσεις». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τονίζει ότι υπεύθυνοι για τα εργατικά ατυχήματα είναι η αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Προσθέτει, δε, ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων, που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ