Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Ανακωχή... τέλος

Με κόντρα αποφάσισαν ν' αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει σε δύο μέρες οι αντιμαχόμενες πλευρές του ποδοσφαίρου. Μετά τη «χριστουγεννιάτικη ανακωχή» επανήλθαν δριμύτερες χρησιμοποιώντας... ελαφρύ αλλά και βαρύ «οπλισμό». Η ΕΠΟ έδωσε άδεια στη γραμματέα της δευτεροβάθμιας επιτροπής (ΔΕΕ) μέχρι τις 4 του Γενάρη. Ετσι, η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης, για την περίπτωση Μητρόπουλου μετατίθεται (τουλάχιστον) για τις 10 του Γενάρη.

Ομως χτες ήρθε νέο... χτύπημα. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «METROPOLIS» ο Β. Χατζηαποστόλου, ένα από τα μέλη της διοίκησης στην Ομοσπονδία, δήλωσε: «Ο κ. Βίκτορας Μητρόπουλος θα πάει στη ΓΣ της ΕΠΑΕ στις 17 Ιανουαρίου, γιατί μέχρι τότε δε θα 'χει εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων για το θέμα της έκπτωσής του». Αποψη που εγείρει πολλά ερωτήματα αφού προαναγγέλλει ή προκαταλαμβάνει τους δικαστές. Επίσης παραδέχτηκε τη σήψη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όταν υποστήριξε: «Η κάθαρση δε θα γίνει όπως τη θέλει ο κ. Φλωρίδης αλλά όπως τη θέλουμε εμείς». Στον ίδιο σταθμό ο πρώην γγ της ΕΠΟ, Π. Αλάμαρας, ανέφερε ότι «θεσμικά ο Β. Μητρόπουλος είναι το αφεντικό της ΕΠΟ και εξωθεσμικά ο Θ. Μητρόπουλος».

Στην αντίπερα όχθη (ΓΓΑ) στελέχη σχολιάζοντας την τοποθέτηση Χατζηαποστόλου ανέφεραν: «Κάποιοι έχουν μάθει να ζουν στην παρανομία και τους είναι δύσκολο να μάθουν να ζουν στη νομιμότητα. Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα επιτελέσει το καθήκον της». Η... αντεπίθεσή τους, όμως, στην παρούσα φάση, στηρίχτηκε σ' εκτός συνόρων σύμμαχο. Πιο συγκεκριμένα, η κοινοτική επίτροπος Βιβιάν Ρέντιγκ (αντίπαλο δέος του «μπαμπούλα» ΦΙΦΑ που επικαλούνται Μητρόπουλος-ΕΠΟ), απαντώντας σε σχετική επιστολή του Γ. Φλωρίδη, διαμήνυσε: «Συμμερίζομαι την ανησυχία σας. Η αυτονομία των αθλητικών οργανώσεων είναι σχετική με την οργάνωση και τον καθορισμό των κανόνων. Δεν είναι απεριόριστη. Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για την απονομή στους αθλητικούς κανονισμούς των εθνικών και διεθνών ομοσπονδιών μιας αξίας υψηλότερης από τη νομοθεσία των κρατών-μελών της ΕΕ. Ενα από τα μαθήματα της δίκης "Μποσμάν" είναι ότι ο κόσμος του αθλητισμού υπόκειται σε νόμους καθώς και το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια σφαίρα που διαφεύγει από κάποιου είδους έλεγχο. Στόχος είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου να προσαρμόσει μερικούς από τους κανόνες του για να επανεγκαταστήσει τον κοινό νόμο. Κανείς δεν είναι επάνω από το νόμο. Τα βήματά μας συμπίπτουν. Για αυτόν το λόγο επιθυμώ να σας επιβεβαιώσω τη θέλησή μου να συνεχίσω τη δράση μου σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, θα ήθελα να σας εκφράσω όλη την κατανόησή μου στις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται από τις αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ