Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάλεσμα αγώνα με εξορμήσεις και περιοδείες

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών οργανώνει σήμερα περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές της Αθήνας και καλεί στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΜΑΣ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΜΑΣ
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) «παίρνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση του λαού και της νεολαίας της Αθήνας» και σήμερα προχωρά σε εξορμήσεις και περιοδείες των Επιτροπών Αγώνα στις γειτονιές της Αθήνας, απευθύνοντας κάλεσμα για την απεργία, στις 15 Δεκέμβρη, «με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ». Το ΜΑΣ διοργανώνει τις εξορμήσεις και τις περιοδείες, με αφορμή τη σύνοδο των πρυτάνεων που ολοκληρώνεται σήμερα και το μνημόνιο της Παιδείας, αλλά και την κατάργηση του κατώτερου μισθού των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, τις μειώσεις μισθού, την κατάργηση του πενθήμερου και της κυριακάτικης αργίας.

Σήμερα, διοργανώνονται οι παρακάτω εξορμήσεις απ' τις Επιτροπές Αγώνα:

  • Αιγάλεω: Επιτροπές Αγώνα ΣΕΛΕΤΕ, ΣΔΟ Αθήνας, ΣΔΟ Πειραιά, Φοιτητικός Σύλλογος ΣΓΤΚΣ.
  • Περιστέρι: Επιτροπή Αγώνα ΣΕΥΠ.
  • Ιλιον: Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΦ Αθήνας.
  • Νίκαια: Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΦ Πειραιά.
  • Νέα Ιωνία: Επιτροπές Αγώνα Φιλοσοφικής Σχολής.
  • Ζωγράφου: Επιτροπές Αγώνα ΕΜΠ.
  • Καισαριανή - Βύρωνας: Επιτροπές Αγώνα Φυσικομαθηματικής
  • Βαρβάκειος αγορά: Επιτροπές Αγώνα ΑΣΟΕΕ.
  • Αμπελόκηποι: Επιτροπές Αγώνα ΝΟΠΕ.
  • Καλλιθέα: Επιτροπές Αγώνα Παντείου.
  • Πειραιάς: Επιτροπές Αγώνα Πανεπιστημίου Πειραιά.
«Πάρε θέση στον αγώνα»

Στις εξορμήσεις θα μοιράζεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εργαζόμενε, εργαζόμενη, που τα παιδιά σου βρίσκονται στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και στα σχολεία αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα ήρθε η ώρα να παλέψουμε μαζί σπουδαστές και εργαζόμενοι για Παιδεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες! Δεν πάει άλλο με τα υπέρογκα ποσά που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, για να πάρουν τα παιδιά της ένα πτυχίο - κουρελόχαρτο. Ο νέος νόμος που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί και επίσημα το Δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας και διογκώνει την οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα οι νέες κυβερνητικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια είναι εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που διαλύει τα εργασιακά, το Ασφαλιστικό, την Υγεία, ληστεύει το λαϊκό εισόδημα. Γι' αυτό, πρέπει να παλέψουμε μαζί φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες για την ανατροπή της. Ερχονται χειρότερες μέρες! Η κυβέρνηση καταργεί τον κατώτερο μισθό και τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Μειώνουν μισθούς, καταργούν το πενθήμερο και την Κυριακάτικη αργία και κάνουν Παιδεία - Υγεία εμπόρευμα.

Θέλουν τα παιδιά σας που σπουδάζουν να ζήσουν με χειρότερους όρους από εσάς που με κόπους και βάσανα καταφέρατε να φτάσετε ως εδώ. Φοιτητές και εργαζόμενοι να γυρίσουμε την πλάτη σε κυβέρνηση - εργατοπατέρες. Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά! Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Πάρε θέση στον αγώνα με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ. Απαίτησε να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - συγγράμματα, να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου - σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές - σπουδαστές που οι γονείς τους δεν τα βγάζουν πέρα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένους. Πάλεψε μαζί με τα παιδιά σου και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών! Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η γνώση που παράγει η ανθρωπότητα να γίνει κτήμα του λαού, της νεολαίας. Εμπόδιο είναι η εξουσία των μονοπωλίων και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Εκεί μόνο μπορεί να σχεδιάζεται κεντρικά και οργανωμένα η Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, το Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο, ώστε να μην είναι εμπόρευμα αλλά μέσο ανάπτυξης και ευημερίας για τον ίδιο το λαό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ