Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Να μπλοκάρουμε τον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας!

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα της Λάρισας να αγωνιστούν για να μην περάσει το «μνημόνιο της Παιδείας», για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας απηύθυναν, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Αναφερόμενοι στις αντιδραστικές αλλαγές που γίνονται στην Παιδεία τόνισαν ότι «αποτελούν κεντρική πολιτική κατεύθυνση της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χτες, που άνοιξαν την πόρτα στην τρόικα, που σφίγγουν πιο πολύ τη θηλιά στο λαό μέσα από το μνημόνιο που εξειδικεύεται και στην Παιδεία», και ότι «αποτελεί όρο σήμερα για το κεφάλαιο το περιεχόμενο της μόρφωσης να προσαρμοστεί στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στην ανάγκη του να βγουν ενισχυμένα τα μονοπώλια μετά την κρίση, στη φάση της ανάκαμψης, που θα είναι αναιμική».

Και υπογράμμισαν: «Κεντρική εξάλλου κατεύθυνση είναι η μεγαλύτερη σύνδεση με τις επιχειρήσεις, η εύρεση πόρων απ' την "αγορά", ακόμα και για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών και των σπουδαστών. Αυτήν έρχεται να εξυπηρετήσει ο νόμος - πλαίσιο με την κατάργηση και στην πράξη της σίτισης - στέγασης, με την "εξατομίκευση του προγράμματος σπουδών", την αξιολόγηση με όρους εταιρειών. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί το "νέο σχολείο" του ΠΑΣΟΚ, το "ανοιχτό στην κοινωνία", όπως το έλεγε παλιότερα».

Καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου επισήμαναν: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία. Να μπλοκάρουμε τον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Αντεπίθεση! Στη γραμμή της ρήξης, της σύγκρουσης με το σύνολο αυτής της πολιτικής! Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ φτιάχνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τα μονοπώλια, και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Καμία εμπιστοσύνη στους προδότες - εργατοπατέρες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ! Στους μεγαλοκαθηγητές και τις Συγκλήτους που διδάσκουν την υποταγή και ότι "πρόοδος" είναι να μην πάρουν οι γονείς μας σύνταξη, ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο. Ολοι αυτοί τώρα συγκροτούν μαζί ένα δήθεν μέτωπο στα πλαίσια του "αντιδιαλόγου" για να μη χάνουν από τους ξενόφερτους μάνατζερ τη θεσούλα τους στη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Οργανώνουμε την πάλη μας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Μόνο έτσι θα εξασφαλίζεται πλήρης, σταθερή εργασία, θα υπάρχει δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ