Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρέτησαν τον Νίκο Φίλια

Το ύστατο «χαίρε» έδωσαν χτες στον επιστήμονα γιατρό και αγωνιστή Νίκο Φίλια πλήθος συναγωνιστές, σύντροφοι, συνάδελφοι, φίλοι, καθώς και η οικογένειά του, που παραβρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο Αθήνας. Στην αποχαιρετιστήρια τελετή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, τον αποχαιρέτησε ο Ηλίας Σιώρας, στέλεχος του Κόμματος και καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό», ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το ΚΚΕ, εμείς οι κομμουνιστές υγειονομικοί, ο επιστημονικός κόσμος της χώρας, η ιατρική επιστήμη και η εντατική θεραπεία, είμαστε πιο φτωχή από την απουσία σου. Δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή. Ησουν αυτό που όλοι σήμερα πασχίζουμε να γίνουμε και δύσκολα το προσεγγίζουμε. Ο πραγματικός λαϊκός γιατρός, ο τίμιος αγωνιστής της κοινωνίας και της επιστήμης, πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ. Η προσφορά σου στην επιστήμη πάντα συνδυαζόταν με τους κοινωνικούς αγώνες».

Το τελευταίο «αντίο» στον Ν. Φίλια έδωσαν και οι συνάδελφοί του Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, Τάσος Μπάλλος και Αποστόλης Αρμαγανίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πρωτοπόρα δράση του για τη δημιουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας και τον αγώνα του για τη σωστή λειτουργία τους, με τα κατάλληλα μέσα και το ανάλογο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ