Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοντές... ψηφοφόροι για το 2004

Το μηχανισμό δημιουργίας μιας τεράστιας εκλογικής πελατείας - ή αλλιώς την εξεύρεση 60.000 εθελοντών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και των επόμενων... εκλογών - κινητοποιούν από τις αρχές του 2001 κυβέρνηση και Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο πρώτο 15ήμερο του 2001 θα ανακοινωθεί ο Διευθυντής Εθελοντισμού της «Αθήνα 2004», ενώ έχει ξεκινήσει η στελέχωση της αρμόδιας Διεύθυνσης. Προς το παρόν έχει προσληφθεί για τη θέση του Ειδικού Συμβούλου για θέματα εθελοντισμού, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Τσουκαλάς, γνωστός και από τη στενή φιλία που τον συνδέει με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Ακόμα, η «Αθήνα 2004» έχει αναγγείλει τη διοργάνωση ημερίδων το 2001 σε ολόκληρη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα στις 24 Γενάρη.

Τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Εργασίας και Εθνικής Αμυνας, επεξεργάζονται σχέδια τόσο για την εκπαίδευση των χιλιάδων εθελοντών όσο και για τη δυνατότητα απορρόφησης εθελοντών από τα σχολεία, το στρατό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το χώρο του Αθλητισμού.

Είναι προφανές, κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το «στρατό» των εθελοντών με κάθε τρόπο. Η χειραγώγηση και ο εκμαυλισμός συνειδήσεων καθώς και η ελπίδα των εθελοντών για μια μελλοντική θέση εργασίας θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τα σχέδια της κυβέρνησης. Αλλωστε, ο εθελοντισμός σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξοικείωση των νέων με τα «ιδανικά» της άρχουσας τάξης.

Για τα παραπάνω, η «Αθήνα 2004» έχει αναθέσει στην ΕΤΕΒΑ να εκπονήσει μελέτη για το θέμα του εθελοντισμού, που ασχολείται κυρίως με τους τρόπους προσέλκυσης περισσότερων από 60.000 «Ολυμπιακών» εθελοντών και των κινήτρων που θα πρέπει να θεσπιστούν γι' αυτούς. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο Σίδνεϊ ο αριθμός των εθελοντών έφτασε τις 50.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ