Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ»
Συνεχίζουν ενάντια στις απολύσεις

Με πανό «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», οι εργαζόμενοι στην εκτυπωτική εταιρεία «ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ» συμμετείχαν καθολικά και μαζικά στη χτεσινή τρίωρη στάση εργασίας (από τις 7 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ.), στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Πειραιά, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων συναδέλφων τους.

Σημειώνεται πως η εργοδοσία τον προηγούμενο μήνα απέλυσε τρομοκρατικά και προκλητικά έξι εργάτες, μία μόλις μέρα πριν τις προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη Σωματειακής Επιτροπής. Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία πίστεψε πως θα κάμψει τους εργαζόμενους. Ομως, αμέσως μετά, οι εργαζόμενοι μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και το ταξικό τους συνδικάτο, την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, προχώρησαν σε πρώτη απάντηση, με τρίωρη στάση εργασίας και επί τόπου εκλογή Σωματειακής Επιτροπής. Χτες, πραγματοποίησαν νέα τρίωρη στάση εργασίας.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία αρκέστηκε μονάχα να πει πως θα εξετάσει το ζήτημα των απολύσεων και θα απαντήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε πιθανή αρνητική απάντηση της εργοδοσίας. Την ίδια στιγμή, ενισχύεται και δυναμώνει η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της «ΜΕΤΡΟΝ», από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ετσι, στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τον πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά Ν. Ξουράφη, από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», το Φάρμακο, τους Χαρτεργάτες, το σωματείο της ΣΟΦΤΕΞ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ