Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με πρότυπο τις άγριες περικοπές

«Αυστηρά λειτουργική επιλογή» χαρακτήρισε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας το διορισμό του Αρη Μουσιώνη στη θέση του διοικητή της Α` Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Ο διορισμός έγινε με αφορμή την παραίτηση του Αναστάσιου Χατζή από τη θέση.

«Ο,τι επιτεύχθηκε στο Θεαγένειο θα επιτευχθεί σε όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών και σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στο νέο διοικητή, ο οποίος διατέλεσε τους τελευταίους μήνες διοικητής του «Θεαγένειου» αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ενώ από τη μεριά του ο Α. Μουσιώνης είπε ότι η χώρα μας «σπαταλάει» πολλά χρήματα για την Υγεία, ότι με τεκμηριωμένα ιατρικά πρωτόκολλα μπορεί να συνδυαστεί η εξοικονόμηση με την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών. Τα πρωτόκολλα ιατρικών πράξεων - φαρμάκων είναι πακέτα προκαθορισμένων - τυποποιημένων εξετάσεων, φαρμάκων και θεραπειών, που στηρίζονται σε έρευνες φαρμακευτικών και άλλων εταιρειών, με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για επικίνδυνη μέθοδο, που υποβαθμίζει τις Υπηρεσίες Υγείας, παρεμβαίνει και χειραγωγεί το επιστημονικό έργο των γιατρών, ενώ οι ασθενείς θα αναγκάζονται να αγοράζουν τις ιατρικές υπηρεσίες και τα φάρμακα, αν αυτές δεν προβλέπονται από το Πρωτόκολλο.

Κατά τα άλλα, στο νοσοκομείο - πρότυπο της κυβέρνησης επιβλήθηκε η χρήση αντίγραφων φαρμάκων, αλλά και η επιλογή των υλικών που προμηθεύεται το νοσοκομείο με κριτήριο το κόστος, επιλέγοντας τα φτηνότερα. Παρατηρήθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά (όπως βελόνες, υλικά για τη λειτουργία του αξονικού και των υπέρηχων). Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων σταμάτησαν απ' τον Αύγουστο οι παραγγελίες αιμοστατικών υλικών (σκόνες, γάζες, πλέγματα για τα χειρουργεία) και ως συνέπεια αυτού μειώθηκαν στο ελάχιστο οι λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις που λογιστικά είναι ακριβότερες, αλλά είναι αναίμακτες, προσφέρουν λιγότερες μέρες νοσηλείας και ταχύτερη ανάρρωση του ασθενή.

Τον Οκτώβρη στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ , το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, γιατί το ΙΚΑ αρνιόταν την πραγματοποίηση τεστ «Παπανικολάου» και μαστογραφίας στις ασφαλισμένες του και έστελνε τις γυναίκες στο «Θεαγένειο» για προληπτικό έλεγχο. Οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ καλούνταν να πληρώσουν απ' την τσέπη τους για το ΠΑΠ τεστ και τη μαστογραφία και ...τις αποδείξεις να τις βάζουν στην Εφορία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ