Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Πρόστιμα σε 46 επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 381.300 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 46 επιχειρήσεις για παραβιάσεις του νόμου «για την προστασία των καταναλωτών». Συνολικά, μέσα στο 2010, επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή 167 πρόστιμα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Τα τελευταία 46 κατανέμονται ως εξής:

  • Σε δύο εταιρείες πετρελαιοειδών, σε 28 πρατήρια υγρών καυσίμων και σε δύο ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, πρόστιμα συνολικού ύψους 257.500 ευρώ για διάθεση στην αγορά «μη ασφαλών» καυσίμων και για θέση σε κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ, των ΔΕΔΑΚ και των νομαρχιών.
  • Σε 11 κέντρα αισθητικής, ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια επιβλήθηκαν 12 πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις συνολικού ύψους 107.300 ευρώ. Μεταξύ άλλων, τα πρόστιμα αφορούσαν αδιαφανείς συμβάσεις, άρνηση επιστροφής προκαταβολής κ.ά.
  • Σε εταιρεία πληροφορικής και επικοινωνιών επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για αθέμιτη εμπορική πρακτική και 2.000 ευρώ για άρνηση απάντησης σε καταγγελία καταναλωτή.
  • Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση που διέθεσε στην αγορά προϊόντα παιδικού χρώματος τοίχου, τα οποία δεν είχαν στη συσκευασία τους οδηγίες χρήσης και προφύλαξης στα ελληνικά.
  • Σε επιχείρηση που δεν συνεργάστηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως η ασφαλής διάθεση στην αγορά προϊόντος που δεν είχε στη συσκευασία του επισημάνσεις στα ελληνικά, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ