Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συντονισμένη δράση απέναντι στο αντεργατικό μέτωπο

Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι

Στιγμιότυπο από τη συμβολική κατάληψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις αρχές Δεκέμβρη

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη συμβολική κατάληψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις αρχές Δεκέμβρη
Το τσουνάμι απολύσεων και μειώσεων μισθών με την απειλή της απόλυσης, που εκδηλώνεται στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης με την έναρξη της νέας χρονιάς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Γι' αυτές τις εξελίξεις στους χώρους δουλειάς, οργανώνει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Γενάρη, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση φαίνεται ότι εξελίσσεται συντονισμένα και εκδηλώνεται σε δεκάδες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης με την πρώτη θέση να κρατά η HELLENIC CATERING του ομίλου VIVARTIA, του μεγαλοκαπιταλιστή Βγενόπουλου, που υποχρεώνει τους εργάτες να δεχτούν μείωση ωραρίου από 8 ώρες σε 7 ημερησίως, με μείωση μεροκάματου κατά 7 ευρώ, που σημαίνει μείωση των μηνιαίων αποδοχών κατά 180-200 ευρώ.

Μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία προσπαθούν να επιβάλουν πολλές ακόμη επιχειρήσεις ανάμεσα στις οποίες είναι: Ξενοδοχείο «ΠΕΥΚΑ» στο Πανόραμα, ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ (είδη υγιεινής), ΚΙΟΥΣΗΣ (μεταφορική), ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ (επιχείρηση Ξύλου) Χ'ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (επιπλοποιία), ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (επιπλοποιία), ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (τυπογραφείο, εφημερίδες κλπ.), ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (γραφικές τέχνες), SAM-13 (καταστήματα παιδικών ειδών).

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Η πιο αντιλαϊκή, αδίστακτη κυβέρνηση του τόπου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απελευθέρωσε τη λύσσα των εργοδοτών που όρμηξαν μανιασμένα και συντονισμένα ενάντια στους εργαζόμενους.

Οι εργοδότες και όχι μόνο αυτοί που (έστω και ψευδώς) επικαλούνται την οικονομική κρίση, αλλά και οι κερδοφόροι, επικαλούμενοι μόνο την ανταγωνιστικότητά τους, με τις πλάτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές του (όπως φάνηκαν από την υπόθεση επιχειρησιακής σύμβασης μείωσης μισθών στη ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας από συνδικαλιστές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ορμάνε συντονισμένα.

Ηδη, η ΠΑΣΚΕ και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει προετοιμάσει τον τελευταίο καιρό αυτήν την κατάσταση, καθώς, σε άμεση συνεργασία με συγκεκριμένους εργοδότες, έχει στήσει διασπαστικά - εργοδοτικά σωματεία (ISS, Καζίνο Θεσσαλονίκης, ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, που βάζουν πλάτες σε απολύσεις και μειώσεις μισθών).

Ο εργοδότες, εκεί όπου δεν ελέγχουν επιχειρησιακά σωματεία, εκβιάζουν με ατομικές συμβάσεις για μείωση μισθών και μείωση ημερών ή ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθού.

Μπροστά σ' αυτό το συντονισμένο αντεργατικό μέτωπο οι εργάτες και οι εργάτριες πρέπει να συντονίσουν τη δική τους δράση, συνειδητοποιώντας ότι η ανοχή και η σιωπή δεν πρόκειται να τους σώσει από την απόλυση. Χιλιάδες απολύθηκαν τον τελευταίο καιρό αφού πρώτα σιώπησαν και ανέχθηκαν.

Να συντονιστούν σε ταξική κατεύθυνση.

Να εγκαταλείψουν ΑΜΕΣΑ το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα συνδικαλιστικά δεκανίκια τους που βάζουν πλάτη στις εργοδοσίες.

Να απευθυνθούν, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ.

Είναι θέμα ευθύνης του κάθε εργαζόμενου απέναντι στον εαυτό του, την οικογένειά του, τα παιδιά του.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο της Θεσσαλονίκης να ενημερώνει το ΠΑΜΕ - Γραμματεία Θεσσαλονίκης, στο e-mail: pamethes@otenet.gr ή στο τηλέφωνο: 6972 717236».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ