Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Στόχοι πάλης: Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις των εισιτήριων του ΟΑΣΘ και των τιμολογίων της ΔΕΗ. Εκτακτη χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους. Καμία αύξηση τροφείων. Κανένα παιδί έξω από παιδικό σταθμό - Δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης που συγκροτήθηκε από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και το Σύλλογο Γυναικών.

Καλεί το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση, να δυναμώσει την πάλη ενάντια στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της. Να απαιτήσει να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Εκτακτη χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει ο δήμος στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στους Παιδικούς Σταθμούς, στη Δημοτική Επιχείρηση, στο Δημοτικό Ωδείο από 3 έως και 11 μήνες και να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου. Καμία αύξηση στα τροφεία, στα δίδακτρα και τη δημοτική φορολογία. Κανένα παιδί έξω από παιδικό σταθμό - Δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους.

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης σημειώνει ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν. Δε λύνονται με παυσίπονα. Με ένα «έναντι» για να μετριαστεί η ανέχεια.

«Το πρόβλημα θα επανέρχεται διαρκώς όλα τα επόμενα χρόνια, γιατί το μέλλον που προετοιμάζεται για την τοπική διοίκηση είναι ακριβώς αυτό: Θα είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός, εχθρικός για το δημότη. Στην εποχή της κρίσης δε μετράνε τα λαϊκά δικαιώματα. Τα πάντα θυσιάζονται για να εξακολουθήσει να θησαυρίζει η πλουτοκρατία και τα τσιράκια της. Τις τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής τις βιώνουμε όλοι. Τα βουνά σκουπίδια που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Τους κλειστούς παιδικούς σταθμούς. Την υπολειτουργία μιας σειράς υπηρεσιών. Υπήρχαν μέρες που δεν υπήρχε πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα!!! Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής που υποχρηματοδοτεί τους δήμους για να τους αναγκάσει να φορολογήσουν τους δημότες, να αυξήσουν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, να ζητήσουν από τους γονείς να πληρώνουν το πετρέλαιο των σχολείων. Αυτός είναι και ο "Καλλικράτης" για τον οποίο πανηγυρίζουν οι διάφοροι "παράγοντες" (στην ουσία κυβερνητικοί υπάλληλοι) της τοπικής διοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ