Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προσωρινές «λύσεις» για ανεύρεση δασκάλας

Χωρίς δασκάλα από τις 26 Νοέμβρη οι μαθητές της πρώτης τάξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Μια από τις περιπτώσεις που καταδεικνύουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος της υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, τις τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Οι μαθητές της πρώτης τάξης κάνουν μάθημα μοιρασμένοι σε δυο γκρουπ μαζί με μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και ανάλογα με το πώς βολεύουν τα ωράρια, καθώς η δασκάλα από τις 26 Νοέμβρη πήρε άδεια λόγω κύησης και δεν έχει αναπληρωθεί μέχρι και σήμερα. Η «λύση» που δόθηκε μετά και από κινητοποίηση των γονέων ήταν η απόσπαση για 15 μέρες δασκάλας από το Περιβαλλοντικό Κέντρο που έγινε με δική της πρωτοβουλία.

Η παραπάνω κατάσταση που επικρατεί για τους μικρούς μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Λευκίμμης δεν δείχνει τίποτα άλλο από τις τραγικές συνθήκες στις οποίες τα παιδιά των εργαζόμενου λαού εξωθούνται να μάθουν τα πρώτα τους γράμματα:

  • Μαθητές πρώτης τάξης με ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη διδασκαλία, τη σχολική αγωγή και κοινωνικοποίησή τους και οι οποίοι στην πρώτη τους επαφή με το σχολείο βρίσκονται, μαζί με τους γονείς τους, αντιμέτωποι με τις αδιαμφισβήτητες ελλείψεις σε προσωπικό.
  • Κενά σε όλες τις τάξεις και βαθμίδες της εκπαίδευσης που προσπαθούν να μπαλωθούν με υπεράριθμα τμήματα και συμπτύξεις τμημάτων. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στην Κέρκυρα, σήμερα, 4 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε δασκάλους (4), νηπιαγωγούς (5) και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων(3), για τα οποία η αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ενημερώσει από τις 10/12 το υπουργείο Παιδείας χωρίς ακόμη να έχει δρομολογηθεί καμία θετική εξέλιξη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ