Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκαν οι 4 μετά την απολογία τους

Η αστυνομία διέψευσε στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει για την 27χρονη Γερμανίδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, χτες, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Πέμπτη και κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Οι απολογίες τους ήταν τυπικές. Η 5η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί. Θα υπάρξει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ενώ έξω από το δικαστήριο είχαν μαζευτεί άτομα να τους συμπαρασταθούν.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία διαψεύστηκε για τις πληροφορίες που έδωσε σε βάρος της 27χρονης Γερμανίδας που είχε συλληφθεί και είναι συγκατηγορούμενη των τεσσάρων. Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας ενημέρωσε πως η 27χρονη ήταν κόρη καταζητούμενης για συμμετοχή στη γερμανική RAF. Το τελευταίο, όμως, διαψεύσθηκε από εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας, αλλά και την γερμανική Αστυνομία. Ετσι, χτες, με σχετικές «επανορθωτικές» ανακοινώσεις τους τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και το γραφείο Τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Στο μεταξύ, σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή, ανακοίνωσε ότι βρήκε κατά τις έρευνές της για την τρομοκρατία η ΕΛ.ΑΣ. Οπως ανακοινώθηκε, στα ευρήματα που κατασχέθηκαν βρέθηκαν συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με αξιολογήσεις, διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.

Από το περιεχόμενό της, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η Αστυνομία, προκύπτει ότι:

-- «Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.

-- Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς"».

Οι συντάκτες του κειμένου προαναγγέλλουν συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας, ενώ κάνουν εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις στις οποίες βασίζονται οι επιθέσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ