Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
Ακροδεξιοί εμπόδισαν αντιρατσιστική εκδήλωση

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες ακροδεξιών σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα, από νωρίς το μεσημέρι, ομάδες ακροδεξιών - ανάμεσά τους υπήρχαν άτομα που φορούσαν κράνη, μπλούζες αθλητικών ομάδων και ήταν εξοπλισμένα με στειλιάρια και άλλα ...υλικά - πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση περιμένοντας αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες από διάφορες οργανώσεις.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ντυμένοι με το χαρακτηριστικό τρόπο των ακροδεξιών (αρβύλες, κολλητά τζιν), ενώ συνθήματα, όπως «Αίμα. Τιμή. Χρυσή Αυγή», «κοσμούσαν» την ατμόσφαιρα. Στον τόπο ήταν και ο γραμματέας της. Την ώρα που το συλλαλητήριο πλησίαζε την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα ισχυρός αστυνομικός φραγμός το εμπόδισε να συνεχίσει. Κάποια στιγμή ακροδεξιοί κρανοφόροι άρχισαν να ρίχνουν ξύλα και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις. Τότε επενέβησαν ρίχνοντας χημικά. Τμήμα των κρανοφόρων κατέφυγε στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα, ενώ το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο προχώρησε προς την Ομόνοια. Η Αστυνομία πραγματοποίησε δυο συλλήψεις και 13 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ο ένας από τους συλληφθέντες είναι κάτοικος της περιοχής Αγ. Παντελεήμονα.

Στη συγκέντρωση έκαναν την εμφάνισή τους οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης και Α. Πλεύρης, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησαν.

«Υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης - και το δείχνει - να μην υπάρχουν καταστάσεις που προκαλούν οξύνσεις στις τοπικές κοινωνίες και σε ανθρώπους που λόγω της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Αθήνας», ισχυρίστηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν το Σάββατο στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ