Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Απεργιακές αποφάσεις ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων

Κήρυξαν απεργία οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Από την τελευταία απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Από την τελευταία απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, παίρνουν οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, αποφάσισαν απεργία, όπως αντίστοιχη απόφαση πήρε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών με χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε απεργία στις 10 Φλεβάρη και με ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως στον κλάδο «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε μια έντονη κινητικότητα με εξαγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων. Μονοπωλιακοί όμιλοι ελέγχουν την αγορά στον κλάδο μας. Τα αποτελέσματα για το λαό τη χώρας μας, με την ακόμη μεγαλύτερη μονοπώληση, θα είναι καταστροφικά για τους εργαζόμενους με μείωση θέσεων εργασίας, μείωση μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων και για τους παραγωγούς με συμπίεση τιμών και για τους καταναλωτές με αμφίβολη, πολλές φορές, ποιότητα των προϊόντων (π.χ. διατροφικά σκάνδαλα τελευταία στη Γερμανία)».

Και επισημαίνει: «Θέλουν να μη μείνει τίποτα όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις. Θέλουν οι μισθοί να είναι όσο το δυνατό χαμηλότεροι. Στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση, σύνταξη, πρόνοια, υγεία και ασφάλεια στο χώρο δουλειάς να πάψουν να υπάρχουν. Με λίγα λόγια παλεύουν για αυξήσεις των κερδών τους με το λιγότερο εργατικό κόσμος. Στον πόλεμο που άνοιξαν οι βιομήχανοι - τραπεζίτες - εφοπλιστές, απαντάμε με τον ενωμένο αγώνα μας, εργάτες - αγρότες - φοιτητές - γυναίκες». Για να καταλήξει: «Παλεύουμε, να μη διαλυθούν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που θα μειώσουν το εισόδημά μας. Να μη γίνουν απολύσεις και αλλαγές ωραρίων. Να μην ιδιωτικοποιηθούν συγκοινωνίες, ενέργεια, λιμάνια, δάση, παραλίες, εθνικοί οδοί κλπ., όπως αξιώνει το μεγάλο κεφάλαιο. Να υποστηρίξουμε τους ανέργους από πλειστηριασμούς σπιτιών, κόψιμο της ΔΕΗ, νερού κλπ.».

Απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη πήρε και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, μετά από κοινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και των προεδρείων των Σωματείων, το περασμένο Σάββατο. Εκεί, καταδικάστηκε η πολιτική «που είναι η αιτία των προβλημάτων μας υπηρετεί τα μονοπώλια και τα κέρδη του, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και έχει επικεφαλής σήμερα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το αντιδραστικό μπλοκ, τη ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αναδείξαμε τις εγκληματικές ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που έχει βάλει γερά πλάτη να περάσει η πολιτική που είναι ο οδοστρωτήρας στα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι λεονταρισμοί τους και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν, κανέναν, πλέον δεν πρέπει να ξεγελούν».

Και σε άλλο σημείο, τονίζει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους νέους στον κλάδο, τους μετανάστες, τους ανέργους, σε γενικό ξεσηκωμό, να πυκνώσουν τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων, με μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, με καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ολοι στην απεργία στις 10 Φλεβάρη. Ολοι στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ