Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΚΑ
Βρήκε αφορμή να σηκώσει νέο κουρνιαχτό

Είναι απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης να παριστάνει το σωτήρα των Ταμείων, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη λαϊκή οργή προκαλεί και η πολιτική και η τακτική της κυβέρνησης
Τη λαϊκή οργή προκαλεί και η πολιτική και η τακτική της κυβέρνησης
Επικοινωνιακό κουρνιαχτό σήκωσε η κυβέρνηση με αφορμή την αποκάλυψη μεγάλης απάτης σε βάρος του ΙΚΑ. Η κυβέρνηση όπως προκύπτει και από το δελτίο που εξέδωσε προχτές το υπουργείο Εργασίας κομπορρημονεί ότι δήθεν αποδίδει η προσπάθειά του να περιοριστούν «φαινόμενα διαφθοράς και απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων». Την ίδια στιγμή βέβαια δε λέει κουβέντα για το μόνιμο και διαχρονικό σκάνδαλο της εισφοροδιαφυγής των επιχειρήσεων, για την επίσημη και «νόμιμη» κυβερνητική πολιτική με την οποία χαρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια από τις βεβαιωμένες και μη καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από τις επιχειρήσεις, τη «νόμιμη» λεηλασία των αποθεματικών στο ναό του τζόγου, τη μη καταβολή από το κράτος των θεσμοθετημένων πόρων.

Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά την υποβολή μηνύσεων από τη διοίκηση του ΙΚΑ εντοπίστηκε ομάδα ατόμων, η οποία υπέβαλε 1.262 ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις για εργαζόμενους που φαινόντουσαν να απασχολούνται σε έργα είτε εικονικά είτε πραγματικά, με πιστωμένα ένσημα εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.

Στη συνέχεια υπάλληλοι που είχαν δηλωθεί ψεύτικα, εισέπρατταν όλες τις παροχές του Ταμείου και τελικά κατέβαλαν στα μέλη της σπείρας ένα χρηματικό ποσό που είχε συμφωνηθεί από πριν.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αντί να επαίρονται θα έπρεπε να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν, γιατί είναι η πολιτική τους πολιτική τουλάχιστον ανοχής απέναντι σε πάσης φύσεως σφετεριστές της περιουσίας των Ταμείων, που επιτρέπει τη ληστεία των Ταμείων. Είναι ο προσανατολισμός των ελεγκτικών μηχανισμών και κυρίως η πολιτική (τους) βούληση που ενώ όλο διαπιστώνουν, δεν μπορούν και δε θέλουν να προστατέψουν την περιουσία των ασφαλισμένων.

Επιβεβαίωση αυτού είναι και τα πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΠΕ, που προκύπτουν από τους ελέγχους που έγιναν μέσα στο 2010 σε δείγμα 3% των επιχειρήσεων και δείχνουν ότι το 25% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 77.666 εργαζομένων, οι 19.435 ήταν ανασφάλιστοι. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανασφάλιστων εντοπίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής, 26,3%! Κι όμως η κυβέρνηση προχωρά άμεσα με νέο νομοσχέδιο στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα ισχύσει από το καλοκαίρι και που μέχρι το 2013 θα φτάσει το 25%. Ετσι με πέρα για πέρα νόμιμο τρόπο, η κυβέρνηση θα επιφέρει ακόμα ένα πλήγμα στα οικονομικά των Ταμείων και κυρίως στο ΙΚΑ, απαλλάσσοντας και πάλι τις επιχειρήσεις.

Απύθμενο θράσος

Σε σχόλιό του, με αφορμή το σκάνδαλο σε βάρος του ΙΚΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης. Παριστάνει το σωτήρα των Ταμείων προβάλλοντας επικοινωνιακά ορισμένα υπαρκτά σκάνδαλα που όμως σε σύγκριση με τη σκανδαλώδη πολιτική της αποτελούν παρωνυχίδα. Είναι το κράτος που χρωστάει πάνω από 12 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία, με νόμους της κυβέρνησης ληστεύονται τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο και δεκάδες δισ. εισφορές των επιχειρηματιών δεν εισπράττονται ή χαρίζονται.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούν ούτε τα σκάνδαλα, ούτε τη σκανδαλώδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρέπει να απαιτήσουν όλο τον πλούτο που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες και κυρίως να παλέψουν για να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ