Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΤΜΟΣ
Κλείνει το παράρτημα του ΙΚΑ

Οπως καταγγέλλει το ΕΚ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ της Πάτμου, με αποτέλεσμα οι 1.500 ασφαλισμένοι που εξυπηρετεί να πρέπει να μετακινούνται, αν ο καιρός το επιτρέψει και πληρώνοντας τα ανάλογα εισιτήρια, στη διπλανή Λέρο, αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ! Πρόκειται για μια από τις 59 περιφερειακές υπηρεσίες που αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ να καταργήσει, με πρόσχημα... τον εξορθολογισμό των δαπανών στο χώρο της Υγείας και της Ασφάλισης και επικαλούμενη «τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων»!

Την απόφαση καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή του. Επισημαίνει ότι το ΙΚΑ Πάτμου λειτουργεί από το 1986 ως παράρτημα Λέρου, αυτήν τη στιγμή απασχολεί 2 μόνιμους υπάλληλους και 2 εργαζόμενους με πρόγραμμα stage. Εξυπηρετεί 1.500 ασφαλισμένους και απευθύνονται σε αυτό 600 περίπου ασφαλισμένοι για προγράμματα του ΟΑΕΔ.

«Η εφαρμογή της απόφασης σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι της Πάτμου θα πρέπει να μετακινούνται αν ο καιρός επιτρέπει, αν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και φυσικά πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο στο νησί της Λέρου για να εξυπηρετηθούν!», καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο. «Η Διοίκηση του ΙΚΑ υλοποιώντας κυβερνητικές πολιτικές κατευθύνσεις βαφτίζει "πραγματικές ανάγκες" τις βάρβαρες επιλογές για σύνθλιψη των υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλισης έχοντας ως γνώμονα το κόστος και όχι τις εκρηκτικές λαϊκές ανάγκες και παράλληλα "χαρίζει" εκατομμύρια ευρώ μέσω ρυθμίσεων στους μεγαλοεργοδότες, αδιαφορεί πλήρως για την κάλυψη των αναγκών Υγείας - Πρόνοιας των νησιωτών, καταργεί δικαιώματά τους», τονίζει.

Και καλεί τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους της περιοχής να ξεσηκωθούν, να συσπειρωθούν ταξικά και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση της απόφασης, τη μονιμοποίηση των δύο εργαζομένων στο παράρτημα του ΙΚΑ της Πάτμου, τη στελέχωσή του με όλες τις ειδικότητες γιατρών και με το απαραίτητο νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό.

Αντίστοιχες συνέπειες καλείται να πληρώσει ο λαός σε όλο και περισσότερες μεριές της χώρας. Χαρακτηριστική είναι και η απόφαση του ΙΚΑ Ηρακλείου στην Κρήτη να στέλνει τους ασφαλισμένους του από την ύπαιθρο Ηρακλείου για εξετάσεις στις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και όχι στα Κέντρα Υγείας όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι πλέον να μεταφέρονται στο Ηράκλειο που σημαίνει περισσότερη ταλαιπωρία και έξοδα, ενώ οι λίστες αναμονής είναι τέτοιες που πολλοί «κλείνουν» ραντεβού για μετά από δύο ή τρεις μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ