Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μπροστάρης στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος

Συγκέντρωση και πορεία χτες στο κέντρο της Αθήνας. Επόμενος σταθμός η απεργία στις 10 Φλεβάρη

Μαχητική η διαδήλωση στην Αθήνα
Μαχητική η διαδήλωση στην Αθήνα
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία - αντεπίθεση - οργάνωση - δράση για την ανατροπή. Το μήνυμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που επαναλαμβανόταν στα συνθήματα, αποτυπωνόταν στα πανό, ακούστηκε δυνατά χτες στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε το ΜΑΣ. Φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ανυπακοή - απειθαρχία καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών η πάλη στα χέρια των φοιτητών», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Από το βήμα της συγκέντρωσης, που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ο Γ. Σκουρλής, από τη Γραμματεία του ΜΑΣ, σημείωσε ότι «με το νέο νόμο - πλαίσιο, το "μνημόνιο της Παιδείας", μετατρέπουν το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, πλήρες προσαρμοσμένο στις ορέξεις των μονοπωλίων. Το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες, ακόμα και για αυτούς που πέρασαν σε μια δήθεν καλή σχολή και πίστευαν ότι θα τα βγάλουν πέρα. Τη στιγμή που στα Πανεπιστήμια δεν κουνιέται φύλλο, το ΜΑΣ μπαίνει μαχητικά μπροστάρης στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, υψώνοντας φράχτη στην μπόχα του εκφυλισμού που φέρνουν μέσα στα αμφιθέατρα οι συμβιβασμένες δυνάμεις των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ και οι ψευτοαντάρτες των ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ». Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στις παρατάξεις τους μέσα στις σχολές. Ειδικά για την ΠΑΣΠ, ο ομιλητής αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, που εμφανίζεται με το μανδύα της αντιπαράθεσης ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, στη ΔΑΠ με την κάλπικη αντιμνημονιακή ρητορεία της, στους «νεροκουβαλητές» του ΠΑΣΟΚ ΕΑΑΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΚΟΕ που λασπολογούν ενάντια στο ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ.


Μπροστά στην απεργία της 10ης Φλεβάρη, ο ομιλητής απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους φοιτητές «που αναγκάζονται να δουλεύουν απ' τα πρώτα έτη για να τα βγάλουν πέρα, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΜΑΣ την ημέρα της απεργίας», ενώ γενικά τόνισε ότι «οι επιτροπές αγώνα, πιο ευέλικτα, πιο αποφασιστικά, οφείλουν να αξιοποιούν οποιαδήποτε μορφή για τη μαζικότερη οργάνωση της πάλης, ξεπερνώντας τους αρνητικούς συσχετισμούς».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Κιούσης εκ μέρους της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες έκαναν χτες το απόγευμα, φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία των πόλεων έκαναν το πρωί σε Καλαμάτα, Κέρκυρα και Κοζάνη και συμβολικό αποκλεισμό των ΚΤΕΛ στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ