Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αντιτίθεται στα μέτρα

Την κατηγορηματική του αντίθεση «στη λήψη αυστηρών μέτρων ποινικοποίησης φοροδιαφυγής ακόμη και για μικρά ποσά εν μέσω κορύφωσης της οικονομικής κρίσης», δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το ΒΕΑ προσθέτει ότι τέτοια μέτρα δε θα αποφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, «όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι τζίροι μειώνονται δραματικά, η εξόφληση τιμολογίων δυσκολεύει και στην καλύτερη των περιπτώσεων καθυστερεί, όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις υποχρεούνται σε καταβολή ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει και όταν οι τράπεζες αυστηροποιούν κριτήρια αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου, περιορίζουν τη χρηματοδότηση και η αγορά αντιμετωπίζει εξαιρετικά προβλήματα ρευστότητας».

Αντιπροτείνει συμψηφισμό υποχρεώσεων και οφειλών προς το δημόσιο, καταβολή του ΦΠΑ σε δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, καταβολή του ΦΠΑ τιμολογίων άμεσα και με μετρητά.

Σημειώνει επίσης ότι «θα πρέπει αυτή την περίοδο να υπάρξει διάκριση μεταξύ των κατεχόντων που συστηματικά και μελετημένα φοροδιαφεύγουν και εκείνων που βρίσκονται σε αδυναμία λόγω της οικονομικής συγκυρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ