Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Πιέσεις από τους ... συμμάχους

ΤΙΡΑΝΑ.--

Εκκληση να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις τους απηύθυνε χτες στον Σαλί Μπερίσα και Εντι Ράμα ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα Αλεξάντερ Αρβίζου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τη γενική εισαγγελέα της Αλβανίας Ινα Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο συγκέντρωση, ωστόσο ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου «Σοσιαλιστικού Κόμματος» Εντι Ράμα υπογράμμισε πως η διαδήλωση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί και θα είναι «ειρηνική». Κύριο αίτημα της αντιπολίτευσης είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αίτημα που ενισχύθηκε πρόσφατα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε και αφορούσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα.

Στο μεταξύ, ο Μιροσλάβ Λάιτσακ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας και πρώην εκπρόσωπος της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας (δηλαδή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων) στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, διορίστηκε μεσολαβητής της ΕΕ για την πολιτική κρίση στην Αλβανία. Ο Λάιτσακ είχε χτες συνάντηση με τον Μπερίσα, τον Ράμα αλλά και τον Πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι, όπου ανάμεσα στα άλλα απαίτησε τον τερματισμό της βίας και ξεκαθάρισε πως «το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας εξαρτάται πολύ από το αν οι πολιτικοί ηγέτες επιλέξουν να πράξουν ότι τους έχουμε ζητήσει και να το κάνουν άμεσα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ