Κυριακή 30 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερχονται οι καμπάνες για το ρεύμα

Ζήτημα πολύ λίγου χρόνου είναι, απ' ό,τι λέγεται, να ξεκινήσουν οι διαφημιστικές καμπάνιες ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχευση τους οικιακούς καταναλωτές.

Δεν πρόκειται για σύμπτωση που αυτό θα γίνει λίγο μετά την εφαρμογή των νέων τιμολογίων, από την κυβέρνηση.

Με τα νέα τιμολόγια, πολύ σύντομα η κάθε διακριτή, ξεχωριστή χρέωση, θα αρχίσει να έχει τη δική της... «ζωή».

Τα κόστη θα διαμορφώνονται «αντικειμενικά» προς τα πάνω. Οι επιμέρους χρεώσεις προς τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας θα «φουσκώνουν», εμπεριέχοντας και το «εύλογο» κέρδος κάθε κρίκου της αλυσίδας. Αλλά αυτό δε θα ενοχλεί εμπόρους και παραγωγούς, αφού όλα θα μετακυλίονται στους τελικούς καταναλωτές.

Οι εταιρείες θα διασφαλίζουν κόστη, αλλά και κέρδη. Και ύστερα θα «ανταγωνίζονται» για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα έχει απογειωθεί κι αυτή με διάφορα τερτίπια, προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις «προσφορές» τους έχοντας και πάλι εγγυημένο κέρδος.

Και τα λαϊκά νοικοκυριά, θα λένε «α, τι καλά, η τάδε εταιρεία μου κάνει έκπτωση 10% - 20% - 30%».

Οι εταιρείες θα αρχίσουν με προπληρωμένα πακέτα. Θα τα παρουσιάσουν ως «ευέλικτα», προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός. Θα έχουν μικρό κέρδος από μερικούς πελάτες και μεγάλο από εκείνους που θα υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα.

Ολοι αυτοί θα είναι κερδισμένοι και όλοι εμείς χαμένοι. Γιατί στο επίκεντρο όλων θα είναι το κέρδος και όχι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών. Κι αυτό θα κάνει τη διαφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ