Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

ΤΙΡΑΝΑ.--

Με μια νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή προειδοποιεί το αντιπολιτευόμενο «Σοσιαλιστικό Κόμμα» απαιτώντας για άλλη μια φορά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα καθώς η κυβέρνησή του εμπλέκεται σε σκάνδαλα, ενώ τον κατηγορούν για παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των γενικών εκλογών του 2009. Προηγούμενα, ο Πρόεδρος Μπαμίρ Τόπι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν σε διάλογο για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Παρόμοια στάση έχουν κρατήσει Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός απορρίπτει τις απαιτήσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κατηγορώντας παράλληλα την ηγεσία του κόμματος πως επιχείρησε να πραγματοποιήσει πραξικόπημα. Αναφερόμενος στα βίαια επεισόδια της διαδήλωσης της 21ης Γενάρη όπου σκοτώθηκαν 3 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150, ο Μπερίσα τα χαρακτήρισε ως «ισχυρό πλήγμα στο μεγάλο στόχο» της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο μεταξύ, αντιπολιτευόμενοι βουλευτές απαιτούν από το Συνταγματικό Δικαστήριο να κρίνει παράνομη την κοινοβουλευτική έρευνα που διεξάγεται, τονίζοντας πως παραβιάζει τα δικαιώματα των βουλευτών. Μέλη της ερευνητικής επιτροπής έχουν ανακοινώσει πως θα εξετάσουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των αντιπολιτευόμενων βουλευτών, του Προέδρου της χώρας, της γενικής εισαγγελέα, και άλλων, ως μέρος της έρευνας που διεξάγεται για τα βίαια επεισόδια.

Τέλος, η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε πως συνέλαβε και προφυλάκισε τρεις υπόπτους για σχεδιαζόμενη απόπειρα δολοφονίας, που σύμφωνα με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, στόχος της επίθεσης ήταν ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Εντι Ράμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ