Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις

ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΠΕΣΑΒΑΡ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Με αιματηρές συγκρούσεις και επιθέσεις εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο στο Αφγανιστάν, όπου το Σάββατο, σύμφωνα με δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας, καμικάζι σκότωσε τον αναπληρωτή κυβερνήτη της Κανταχάρ, Αμπντούλ Λατίφ Ασνα, τραυματίζοντας ακόμα πέντε ανθρώπους, με τις ΗΠΑ εκ μέρους των κατοχικών δυνάμεων να δηλώνουν ότι «οι προσπάθειες να ηττηθεί η εξέγερση θα συνεχιστούν». Χτες σε έκρηξη βόμβας στο ανατολικό Αφγανιστάν σκοτώθηκε και ένας κατοχικός στρατιώτης, χωρίς ωστόσο οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εθνικότητα και την ταυτότητά του.

Παράλληλα ομάδα Ταλιμπάν απήγαγε 21 φυλάρχους από την επαρχία Κουνάρ, οι οποίοι συνεργάζονται με την εγκάθετη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι. Οι αρχές δήλωσαν ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Στο Πακιστάν περισσότεροι από τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμα 19 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη φορτηγών στα βορειοδυτικά της χώρας, μεταξύ Πεσαβάρ και Κοχάτ. Ακόμα πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός αξιωματούχος, σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Πεσαβάρ, χωρίς καμία οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ απαντώντας σε αίτημα των ΗΠΑ να απελευθερωθεί ο διπλωμάτης που σκότωσε δύο Πακιστανούς την περασμένη βδομάδα, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, δηλώνουν ότι θα ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν σεβαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ