Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με απαιτητικότητα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας

Στις 10 Φλεβάρη ο πρώτος σταθμός, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν σε μέρα ολοήμερης κινητοποίησης

Εφαλτήριο κλιμάκωσης των αγώνων πρέπει να αποτελέσει η απεργία στις 23 Φλεβάρη
Εφαλτήριο κλιμάκωσης των αγώνων πρέπει να αποτελέσει η απεργία στις 23 Φλεβάρη
Η απεργία στις 23 Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα μπροστά!

Με αυτήν την απαιτητικότητα απέναντι στον εαυτό τους, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν την απεργιακή μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και εργοτάξιο, σε κάθε γραφείο και γιαπί. Απευθύνονται σε κάθε εργάτη, έτσι ώστε κανείς να μη μείνει ανοργάνωτος, κανείς να μη νομιμοποιήσει τη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Κανείς να μη σκύψει το κεφάλι. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας.

Πρώτος σταθμός η 10 Φλεβάρη

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός πριν την απεργία είναι η μέρα ολοήμερης κινητοποίησης, στις 10 Φλεβάρη. Με κοινή ανακοίνωσή τους, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ σημειώνουν: «Καμία αυταπάτη, καμιά αναμονή. Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, έρχονται αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων. Να οργανώσουμε μαζί την πάλη παντού. Μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας». Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουν οριστεί τα δημαρχεία των πόλεων ενιαίος τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης συλλαλητηρίων, στις 6 μ.μ. Στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στη Σάμο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Επιπρόσθετα, στον Πειραιά, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε πως στις 8 Φλεβάρη το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες, σε όλους τους δήμους. Στις 10 Φλεβάρη, εκτός από το απογευματινό συλλαλητήριο, θα γίνουν το πρωί παρεμβάσεις σε διάφορους χώρους (π.χ. στο ΓΕΝΕ). Οι ταξικές δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής, θα συμμετέχουν την Τρίτη 8 Φλεβάρη στη στάση εργασίας του κλάδου από τις 11 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου με προσυγκέντρωση του συνδικάτου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης. Επιπλέον στις 10 Φλεβάρη, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είτε είναι συμβασιούχοι (που έχουν 24ωρη απεργία) είτε είναι μόνιμοι (και έχουν στάση από 11 π.μ., έως τη λήξη ωραρίου), σε κάθε δήμο να δράσουν με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις

Στο μεταξύ, εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών συνδικάτων για την προετοιμασία της απεργίας με συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις. Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία, ενώ, ταυτόχρονα, έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε κανείς χώρος δουλειάς να μη μείνει χωρίς να γίνει συγκεκριμένη παρέμβαση. Επιπλέον, το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ προχωρά σε γενική συνέλευση στις 11 Φλεβάρη, με παράλληλη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Επιπλέον:

  • Τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη:

Πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και τη συγκέντρωση δυνάμεων, διοργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

  • Την Τρίτη 8 του Φλεβάρη:

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ., με τη συμμετοχή συνδικάτων και εργαζομένων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων πραγματοποιούν πλατιά σύσκεψη στις 6 μ.μ., με τη συμμετοχή εργοστασιακών επιτροπών και πρωτοπόρων εργατών, με θέμα την οργάνωση της απεργίας και την πείρα που έρχεται από τους χώρους δουλειάς, στα γραφεία του συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ.).

Με δεδομένο ότι τα ζητήματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, καθώς και αυτά των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας κ.λπ. είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας θα περιοδεύσουν στους παρακάτω χώρους δουλειάς:

  • 9/2/2011 στα Πρακτορεία Τύπου.
  • 10/2/2011 στη «Βιβλιοσυνεργατική».

Επιπλέον, θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων «Softex» στις 9/2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ