Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σιωπή και παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Η σημασία της διεξαγωγής του του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, τόσο για την εργατική τάξη όσο και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι πολύ σοβαρή. Τα θέματα δε, που απασχόλησαν το Συνέδριο, ήσαν εξαιρετικά ζωτικά και κάλυψαν όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως λαός. Ομως τα... «πλουραλιστικά και αμερόληπτα» ΜΜΕ μας, «τήρησαν σιγήν ιχθύος», λες και δεν έπεσε στην αντίληψή τους το γεγονός!!!

'Η νομίζουν με το να ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες των καναλιών και των σελίδων, για τους οικογενειακά «αδικημένους», βγαίνουν από την υποχρέωση της ενημέρωσης; Δηλαδή, το περιεχόμενο ενός Συνεδρίου αρχίζει και τελειώνει με τη συζήτηση μεμονωμένων διαφορών - όσο σοβαρές και αν είναι αυτές - που δεν είναι και πρωτοφανέρωτες σε πολιτικό σχηματισμό; Η αποδοχή μιας τέτοιας άποψης, από μέρους των ανθρώπων των ΜΜΕ, θα ήταν κραυγαλέα υποτίμηση της νοημοσύνης τους. Αλλα, αλλού είναι το ζητούμενο.

Σίγουρα το ΚΚΕ, ως πολιτικός σχηματισμός, έχει τη μοναδικότητά του και δεν το κρύβει αυτό. Η δράση και η λογική του, είναι υποταγμένη στην υπηρεσία τάξης και λαού. Είναι η λογική υπεράσπισης της πατρίδας, λογική που δε δέχεται εκπτώσεις εθνικές και λαϊκές. Δε διαλέγει, δηλαδή, το μικρότερο κακό, αλλά το αντιμάχεται.

Οπως γνωρίζουμε, από το προηγούμενο συνέδριό του το ΚΚΕ προβάλλει τη συγκρότηση Αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου με ανοιχτές τις πόρτες σε όλους εκείνους που δε δέχονται ούτε την εξάρτηση, με οποιαδήποτε μορφή, ούτε τη λιτότητα για το λαό. Και αντιπαλεύουν, με κάθε θυσία, τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σαρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, ό,τι δηλαδή έχει σχέση με κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα βγαίνει στο σφυρί. Διερωτώμαι, λοιπόν, ως πολίτης αυτής της χώρας, οι ταμπέλες των ΜΜΕ για πλουραλισμό, αμεροληψία κλπ., είναι κενές περιεχομένου; Συμπαθή ονόματα και τίποτα άλλο; Η απορία μου αφορά αυτούς που υπηρετούν τα ΜΜΕ και όχι τους κατόχους τους, οι οποίοι, έτσι και αλλιώς, τον «παράδεισό» τους υπερασπίζονται.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΚΑΣ

Ταύρος Αττικής

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο καημός του ΣΥΡΙΖΑ(2013-04-16 00:00:00.0)
Στη συλλογική λειτουργία η δύναμη του ΚΚΕ(2013-04-13 00:00:00.0)
Στο απυρόβλητο η κυρίαρχη πολιτική(2007-06-26 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τους αντιπροσώπους των Συνεταιριστικών Ενώσεων(2002-03-12 00:00:00.0)
Ενα ακόμη συνέδριο στη Σαμοθράκη(2001-06-08 00:00:00.0)
Να αναδειχτούν οι πραγματικοί ένοχοι των προβλημάτων(1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ