Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Παραμένουν στο μπλόκο έξω από το Σιδηρόκαστρο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους δήλωσαν οι αγρότες στις Σέρρες, οι οποίοι χτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης για να συμπαρασταθούν στους 7 συναδέλφους τους που δικάζονταν στο αυτόφωρο. Οπως είναι ήδη γνωστό, οι επτά αγρότες που μπόρεσαν να «σπάσουν» το μπλόκο της αστυνομίας και να να φθάσουν στον Προμαχώνα, όπου και συνελήφθησαν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της «παρακώλυσης κυκλοφορίας» και της «θρασύτητας κατά της αρχής». Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, για τις 4 Μάη. Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους είχαν ζητήσει από το Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών να τους δοθεί άδεια, ώστε να παραστούν και να εκδικαστεί η υπόθεση, εν τούτοις το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό.

Στη μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο πήραν μέρος εκτός από τους αγρότες των Σερρών και άλλων περιοχών της χώρας, εργαζόμενοι, σπουδαστές, επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων του νομού και ανάμεσά τους αντιπροσωπείες της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ, της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Μάλιστα, με παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση επετράπη στους κατόχους των 4 τρακτέρ που είχαν κατασχεθεί να τα πάρουν πίσω.

Οι αγρότες των Σερρών μετά τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια επέστρεψαν στο μπλόκο που έχουν στήσει έξω από το Σιδηρόκαστρο, ενώ το βράδυ αναμένονταν να πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση, όπου θα αποφάσιζαν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Στο μεταξύ, παναγροτική διαμαρτυρία μπροστά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με συμβολική κατάληψή της, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου η «ΕΝΟΤΗΤΑ».

Κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης θα είναι: «Η μικρομεσαία αγροτιά δεν αντέχει άλλο. Οχι στην ΚΑΠ που οδηγεί την αγροτική οικονομία της χώρας μας στη συρρίκνωση, τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα και την ύπαιθρο στην ερήμωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ