Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιλαϊκό κρεσέντο

Στο αντιλαϊκό κρεσέντο περνάνε οι μερίδες της πλουτοκρατίας στηρίζοντας με γελοίες ψευτοαναλύσεις την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κοινή τους προσπάθεια για την καθυπόταξη του λαού.

Η Alpha Bank φέρνει απέναντί της τις κινητοποιήσεις για τα χαράτσια που οι ιδιώτες μεγαλοκατασκευαστές φορτώνουν για τα «διόδια».

Με απόλυτο κυνισμό αναρωτιούνται τάχα για το πώς «όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση μετά από την εξαιρετικά οδυνηρή εκτροπή και κινδυνεύει με χρεοκοπία»!

Αυτά υποδείχνουν οι τραπεζίτες, αυτοί που μαζί με την υπόλοιπη φάρα της πλουτοκρατίας έχουν ρημάξει το λαό, που και σήμερα όσο ποτέ καταβροχθίζουν τον πακτωλό εκατοντάδων δισ. ευρώ από τα κρατικά και διακρατικά πακέτα στήριξης.

Τα παραπάνω είναι μια ακόμη ανοιχτή πρόκληση για το δυνάμωμα της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και αντίστασης. Η τράπεζα αναπαράγει πλήρως την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους, λέγοντας ότι «κάποιες πολιτικές δυνάμεις» υιοθέτησαν τις πρακτικές αυτές, συμβάλλοντας «αποφασιστικά στη σημαντική πτώση του ελληνικού τουρισμού»!

Τη «διαπίστωση» αυτή επιχειρούν να τη «δέσουν» και με τις, όπως τις ονομάζουν, «καταστροφικές κινητοποιήσεις» που έγιναν το 2010, φανερώνοντας έτσι και τις πραγματικές προθέσεις τους για το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Η «ανάλυση» της τράπεζας επικαλείται και τις «5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας», τις «καθυστερήσεις» στα έργα που δίνονται με τη ληστρική μέθοδο των συμπράξεων κράτους και ιδιωτών, προκειμένου να στηλιτεύσουν τη ...«μεγάλη αβεβαιότητα που προκύπτει από τις κινητοποιήσεις για τη μη πληρωμή των διοδίων»....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ