Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΟΧΙ σε φράχτη και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Ψήφισμα με συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ομόφωνα ΟΧΙ στο φράχτη στον Εβρο, ΟΧΙ σε πλωτά και χερσαία στρατόπεδα συγκέντρωσης είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην τελευταία του συνεδρίαση, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εκκρεμεί το σχετικό ψήφισμα που συμφωνήθηκε να εκδοθεί. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη της ΝΔ γιατί, όπως είπε, η συνεδρίαση του ΠΣ δεν έγινε στο χώρο που είχε συμφωνηθεί, στη Ν. Βύσσα του Εβρου. Στη συνεδρίαση όλες οι παρατάξεις σημείωσαν ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δε λύνεται με μέτρα σαν αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρ. Τρέλλης και Χρ. Ποτόλιας, σημείωσαν πως όσο παραμένουν και οξύνονται οι αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων, που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους. Ο Χρ. Τρέλλης τόνισε πως ο αγώνας που δίνουν οι μετανάστες, αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους, όχι μόνο είναι δίκαιος, αλλά και πιο ισχυρός από οποιοδήποτε κατασταλτικό μέτρο. Ο Χρ. Ποτόλιας πρότεινε να παρθούν μέτρα που, όπως είπε, αποκτούν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα και ζήτησε να υιοθετηθούν με απόφαση - ψήφισμα του ΠΣ.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν αναφέρει:

«Να μην προχωρήσουν κυβέρνηση και ΕΕ στην κατασκευή του φράχτη στον Εβρο, καθώς και τη δημιουργία στρατοπέδων φυλάκισης μεταναστών, είτε σε πλωτά είτε σε χερσαία εδάφη.

Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του "Δουβλίνου ΙΙ", που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.

Αμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (π.χ. αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία).

Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.

Αμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ