Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Χουρμάδες Αλγερίας με τον ιό της ηπατίτιδας!

Ο ιός της ηπατίτιδας Α εντοπίστηκε σε χουρμάδες προέλευσης Αλγερίας, οι οποίοι διατίθενται μέσω των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος». Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ επισημαίνεται: «Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση χουρμάδων, στους οποίους ανιχνεύτηκε ο ιός της ηπατίτιδας Α. Πρόκειται για χουρμάδες, προέλευσης Αλγερίας, οι οποίοι έχουν διακινηθεί από την ολλανδική επιχείρηση "King Nuts en Raaphorst", μέσω Γαλλίας, στην ελληνική επιχείρηση "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ" (Σχηματάρι Βοιωτίας)».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η εταιρεία "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ" προχώρησε σε ανασυσκευασία του προϊόντος σε συσκευασίες των 230 g, με εμπορική επωνυμία "ΑΒ Χουρμάδες απύρηνοι, προέλευσης Αλγερίας, συσκευάζεται από την "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ"", με αριθμούς παρτίδας 16-20518-046-047-11 και 9-20518-031-031-11 και με την ίδια ημερομηνία λήξης 29.02.2012».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση των δύο παρτίδων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ