Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κάλεσμα αντίστασης και πάλης

Ενισχύεται το αγωνιστικό μέτωπο των ΕΒΕ για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη και κοινό αγώνα με εργαζόμενους, αγρότες, νεολαία

Δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική που τους στερεί, μεθοδευμένα και συνειδητά, τη δυνατότητα να ζήσουν τις οικογένειές τους. Πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα έρχεται να δώσει απαντήσεις το αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) για κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη και συμμετοχή των ΕΒΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις με το κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ. Στην Αθήνα, οι αγωνιστικές δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί.

Το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που στηρίζουν το πλαίσιό της, βρίσκει καθημερινά ανταπόκριση τόσο στον κόσμο όσο και σε φορείς των ΕΒΕ, με νέες αποφάσεις να ενισχύουν το μέτωπο πάλης. Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ Αθήνας - Πειραιά, σημειώνει με ανακοίνωσή της:

«Συνάδελφοι. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές οδηγίες έχει έτοιμο στα συρτάρια της το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη απελευθέρωση του ΤΑΞΙ. Σχεδιάζουν το στήσιμο Ανώνυμων Εταιριών και την παράδοση του φιλέτου της δουλειάς (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Ξενοδοχεία) στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΑΤΑ - Ομοσπονδίας συμφωνούν με τη λεγόμενη απελευθέρωση και προσπαθούν να περάσει χωρίς πολλές αντιστάσεις. Καλούμε τον κλάδο σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Κινητοποιούμαστε μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - μικρούς Εμπόρους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Συμπαρατασσόμαστε με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων του ΠΑΜΕ. Με τον ενωμένο αγώνα εργαζομένων - επαγγελματιών - νεολαίας, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 10 το πρωί».

Επίσης, απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση έλαβε ο Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών Αθήνας και το Σωματείο Κουρέων και Κομμωτών Ν. Ηλείας, που συντάσσεται και στη δράση με την ΠΑΣΕΒΕ. Αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν λάβει και οι εξής οργανώσεις: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΣΒΔΕΝ), Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, Ενωση Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας, Σωματείο Κατ/ρχών Κουρέων - Κομμωτών «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ», Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Αθηνών - Προαστίων, Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Βαφείων & Συναφών Επαγγελμάτων Αθηνών - Περιχώρων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων, Σωματείο Βιοτεχνών Ταπετσαρίας Αττικής, Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Κατ/ρχών Αθηνών & Προαστίων, Ενωση Βιοτεχνών Μηχανουργικών Επιχειρήσεων Αττικής, Σύνδεσμος Εμποροραπτών - Ραπτών Κατ/ρχών Αθήνας, Σωματείο Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Ενωση Βιοτεχνών - Εμπόρων Αγίου Δημητρίου, Ενωση Βιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης, Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών και άλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ