Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Αντιπαλεύουμε συνολικά το νόμο - πλαίσιο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, είχε χθες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γ. Μυλόπουλο και τον αντιπρύτανη του ιδρύματος Γ. Παντή, είχε χθες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, μετά από αίτημα της πρυτανείας στο πλαίσιο της ενημέρωσης που κάνει στα πολιτικά κόμματα για τις θέσεις του Ιδρύματος απέναντι στις κυβερνητικές προτάσεις για νέο νόμο πλαίσιο στα ΑΕΙ.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΑΠΘ παρουσίασαν τις θέσεις του ιδρύματος που όπως είπαν, διαμορφώθηκαν από τις Γενικές Συνελεύσεις 40 Τμημάτων και τη λειτουργία 5 Επιτροπών της Συγκλήτου και επικεντρώνουν στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΑΕΙ, τη διοίκησή τους από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τη διατήρηση των Τμημάτων ως βασικών ακαδημαϊκών μονάδων.

Ο Ν. Σοφιανός από την πλευρά του επισήμανε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει συνολικά το κυβερνητικό σχέδιο, δε συμμετέχει στη «διαβούλευση», αντιπαλεύει σήμερα αυτή την πολιτική και θα αντιπαλέψει και την εφαρμογή του νόμου. Υπογράμμισε ως θέμα αιχμής σ' αυτή την πάλη την εναντίωση στη διάλυση των επιστημονικών αντικειμένων που θα επιφέρει ο κυβερνητικός νόμος, αλλά και στο τσάκισμα των όποιων κατακτήσεων υπήρχαν στη φοιτητική μέριμνα, ενώ επισήμανε τις θέσεις του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ιδρύματα που δεν θα λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και που με κανέναν (άμεσο ή έμμεσο τρόπο δε θα εισβάλλουν σε αυτά οι εταιρείες).

Στη συζήτηση τέθηκαν και τα οικονομικά προβλήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που αντιμετωπίζει μείωση κατά 33% στους προϋπολογισμούς του και η επιχορήγησή του σε αυτή τη φάση δεν καλύπτει ούτε τα πάγια ανελαστικά έξοδά του, ενώ επιπλέον αντιμετωπίζει μεγάλο χρέος στη Λέσχη σίτισης των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ