Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Ινδίας

Μήνυμα αλληλεγγύης απευθύνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στα Συνδικάτα της Ινδίας για τη σημερινή γενική απεργία. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στα ταξικά αγωνιστικά συνδικάτα της Ινδίας που προετοίμασαν και οργάνωσαν αυτή την εθνική απεργία και απαιτούν εφαρμογή των βασικών τους δικαιωμάτων και ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αιτημάτων ενάντια στην αύξηση της τιμής βασικών ειδών διατροφής, στις παραβιάσεις των εργατικών νόμων, στην έλλειψη κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, στην καταπάτηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις τομέων ζωτικής σημασίας, ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια.

Τα μάτια και η προσοχή όλων των εργαζομένων είναι στραμμένα στην "Πορεία στη Βουλή" που αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της εργατικής τάξης και του κινήματος της Ινδίας. Η ενότητα του αγώνα στις 7 Σεπτέμβρη 2010, μέρα απεργίας που συνέπεσε με τη Διεθνή Μέρα δράσης της ΠΣΟ, ενέπνευσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στη νέα αυτή πρωτοβουλία και να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα των συνδικάτων σας αφού οι συζητήσεις με την κυβέρνηση σε εργασιακά θέματα και ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης δεν απέδωσαν.

Δηλώνουμε ακόμα μια φορά τη συμπαράστασή μας στην εργατική τάξη της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Αλγερίας, της Υεμένης, του Μπαχρέιν, της Ιορδανίας και της Λιβύης, που αποδεικνύουν την ακατανίκητη δύναμη των λαών που αγωνίζονται και αποκαλύπτουν το ρόλο των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που με τις πολιτικές τους δημιουργούν μαζική φτώχεια, εξαθλίωση των λαών, διώξεις συνδικαλιστών και οικονομικούς μετανάστες.

Η ΠΣΟ είναι σίγουρη ότι η γενική απεργία θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα πιο δυνατούς αγώνες. Μέσα από αυτούς τους αγώνες, η εργατική τάξη θα καταλάβει ότι το μέλλον της δεν μπορεί να είναι ο καπιταλισμός κι ότι το μέλλον αυτό μπορεί να βελτιωθεί μόνο μέσα από την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ